Droogexperts cannabis sluiten zich aan bij Legal Cannabis Coalition

Het aanstaande Nederlandse plan om de teelt van recreatieve cannabis te legaliseren, in de vorm van een experiment, wordt door veel bedrijven in de gaten gehouden.

In de in 2019 opgerichte de Legal Cannabis Coalition (LCC), waarin veel bekende Nederlandse tuinbouwleveranciers en dienstverleners onder één paraplu zijn verenigd, zijn zij vertegenwoordigd. In de 'puzzel' ontbrak echter nog een stukje, namelijk cannabis drogen. 

"Daarom is de Coalition met ons in gesprek geraakt", vertelt Nick Abbingh van Cannabis-drying.com. "Wij zijn ontstaan uit de nummer één expert in tuinbouwdrogers in Nederland met 45 jaar ervaring in het drogen van allerlei soorten gewassen. Sinds een paar jaar zijn we ook actief op de cannabismarkt. Daarom hebben we besloten om de leden van LCC te ondersteunen met alles wat er nodig is voor het drogen van cannabis." 

Een traditie van tuinbouw en cannabis
Nederland een tuinbouwland bij uitstek, met door de jaren heen veel opgebouwde kennis en kunde. "We zijn het beste in tuinbouw en we hebben ook een lange cannabistraditie,"  zegt Nick. "Wij hebben kennis over beide werelden. Als het aankomt op cannabis, staat deze kennis niet op papier, omdat het in de afgelopen jaren lastig is geweest om onderzoek te doen naar zo'n plant. Maar de kennis is er en in samenwerking met de LCC gaan we die kennis delen met klanten over de hele wereld."

Droogkast

Het belang van de laatste procesfase
Het droogproces is een van de laatste activiteiten in een teeltfaciliteit, maar net zo belangrijk als alle andere aspecten. Een misstap tijdens deze fase kan de hele oogst in gevaar brengen. "Je moet de omgeving in het hele productieproces onder controle houden en daar valt het drogen dus ook onder," merkt Nick op. "Het is uitermate belangrijk om het droogproces op een zeer gecontroleerde manier te laten plaatsvinden, zodat een teler de cannabinoïde- en terpeenprofielen kan verbeteren. Het gecontroleerde droogsysteem is dus belangrijk vanwege het overzicht dat nodig is tijdens deze belangrijke fase. Het is echt zonde als een goed product uit een kas of kweekkamer kwaliteit verliest tijdens een slecht, ongelijk of ongecontroleerd droogproces."

Droogcel

Controle over het droogproces
Cannabis-drying.com is bezig met een opmars als expert in het drogen van cannabis. "We bieden verschillende droogoplossingen, zoals droogkasten, droogkarren en droogcellen op grote schaal. We hebben droogkasten die geschikt zijn voor het drogen van maximaal 7 kilo cannabis. Maar we hebben ook droogcellen voor grotere toepassingen, waarin maximaal 80 kilo kan worden gedroogd, afhankelijk van de instellingen. Alle verschillende oplossingen zijn schaalbaar en komen tegemoet aan de behoefte van de teler."

De oplossingen van Cannabis-drying.com bieden een volledige controle over het droogproces, maar ook over het uitharden. "Alles kan worden gecontroleerd met software, waarmee je instelt hoe je je cannabis wilt drogen. Een teler kan niet alleen per droogfase de temperatuur instellen, maar ook de luchtstroom en de luchtvochtigheid en een droogperiode van 3 tot 15 dagen. En dit kan allemaal gedaan worden vanaf een touchscreen op een mobiele telefoon, tablet of computer."

Voor meer informatie:
Cannabis-drying.com
Kruiswijk 4 
1761 AR Anna Paulowna
cannabis-drying.com  

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven