Miljoenen van Canadese belichtingsproducent die werk aan jaarrond paprikateelt

Sollum Technologies heeft een investering van $ 3,15 miljoen Canadese dollars ontvangen. De enorme investering in de groei van het bedrijf werd vooraf gegaan door een subsidie van $ 5 miljoen Canadese dollars van Sustainable Development Technology Canada (STDC) en $ 3,9 miljoen Canadese dollar van Investissement Québec.

Technoclimat heeft als doel om innovaties in de energiesector te ondersteunen, evenals de vermindering van uitstoot in Québec. De investeringen en ondersteuning stellen Sollum in staat om een proef te starten met de teelt van paprika's in de winter met slimme ledverlichting, die op dynamische wijze het volledige spectrum van het zonlicht recreëert, perfectioneert en moduleert.

Het Harrow Research and Development Centre for Agriculture and Agrifood Canada heeft aangetoond dat deze productie mogelijk is op de schaal van een experimentele kas. Nu volgen proeven in twee commerciële kassen. De proeven gaan van start in december 2020 en daarin zullen ook de verbeteringen worden gemeten in de productiviteit onder extreme klimaatomstandigheden.

Voor meer informatie:
Sollum Technologies
sollumtechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven