"vleestomaten tot wel 20 euro per krat van 7 kilo"

Nederlandse en Belgische tomaten domineren Duitse groothandelsmarkt

Nederlands en Belgisch product domineerde vorige week het tomatenaanbod op de Duitse groothandelsmarkten. Wel liep de aanvoer terug. De import vanuit Spanje, Turkije en Marokko nam toe, terwijl vanuit Italië enkel cherrytomaten binnenkwamen bij de handelaren. Duitsland speelde niet of nauwelijks nog mee.

Over het algemeen was de kwaliteit van het aanbod goed. Als dit niet het geval was, werd een ruime prijsstelling gehanteerd, bijvoorbeeld in Frankfurt, waar Turkse tomaten tussen € 5,90 en € 8,50 per 5 kg kostten, zo valt op te maken uit een nieuw BLE-marktrapport.

De vraag was soms aardig, soms wat terughoudend. Het merendeel van de prijzen steeg. Vooral Belgische vleestomaten werden flink duurder: in Frankfurt tot €20,- per 7 kg krat. In Hamburg moesten klanten ook meer betalen voor cherrytomaten. Alleen in München verlaagden de distributeurs tijdelijk de maximumprijzen.

Klik hier om direct naar het volledige marktrapport te gaan.

Komkommers
Spanje zette hier de toon, terwijl de binnenlandse komkommers tweede viool speelden. Nederlandse en Belgische leveringen vervolledigden het aanbod af.

Paprika's
Spanje speelde hier een belangrijke rol in de markt, Nederland volgde. Spaanse paprika’s hadden een brede prijsklasse, afhankelijk van de kleur, de maat en de staat.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven