Dhr. Akarca, Elite Foods

“Rustige tomatenhandel door concurrentie uit Turkije, Marokko en Macedonië”

Tholen – “Een seizoen met ups en downs, zo kunnen we de afgelopen zomerperiode het best omschrijven”, zegt Dhr. Akarca van Elite Foods uit Sint-Katelijne-Waver. “Al met al kunnen we vaststellen dat we een beter jaar hebben gehad dan het voorgaande jaar. Vanwege de lage tomatenprijzen lag de vraag op een hoog niveau en hebben we mooie volumes kunnen verkopen.”

Op dit moment is het wat rustiger volgens Akarca. “De tomatenprijzen zijn wat gestegen en er zijn tomaten op de markt uit Turkije, Marokko en Macedonië die voor een lage prijs worden aangeboden. Echter vergeleken met de Belgische en Hollandse tomaten zijn deze tomaten van een veel lagere kwaliteit. Op kwaliteitsniveau kunnen deze tomaten niet concurreren met onze tomaten, maar helaas op prijsniveau wel. Wij vinden het juist belangrijk om onze klanten van de beste producten te voorzien.”

“Naast tomaten bieden we nog een divers gamma aan kasgroenten aan. Komkommers, paprika’s en kropsla is bij onze klanten ook in trek. In de zomer hebben we ook mooie volumes aardbeien kunnen verkopen wanneer de prijzen niet al te hoog waren. Toch blijven we gespecialiseerd in Belgische serregroenten en we blijven keihard werken aan het aanbieden van mooie kwaliteitsvolle producten”, besluit de handelaar.

Voor meer informatie:
Elite Foods
Kempenarestraat 50 
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
info@elitefoods.be      
www.elitefoods.be    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.