Best Packaging Award 2020 voor Automac met composteerbare folie

De strategie van Fabbri, die gebaseerd is op het aanbieden van complete en efficiënte verpakkingssystemen door middel van synergiën tussen machines en folies, blijkt opnieuw een succes te zijn. Dit keer was het het Nature Fresh-project  dat opviel en werd bekroond met de Italiaanse 'Packaging Award' in de categorie 'Technology'. 

Het Fabbri-project leverde vier verschillende verpakkingsmachines op met een hybride-werking, dat wil zeggen dat ze zowel het volledige potentieel van traditionele plastic folies kunnen benutten als van het composteerbare Nature Fresh-folie, dat Fabbri begin 2020 op de markt bracht.

 

 

De jury, die de prijs tijdens de Reeconomy Summit toekende aan Stefano Mele, directeur van het bedrijf, lichtte haar keuze als volgt toe: "De veelzijdigheid van de Automac NF machines is enorm omdat ze het mogelijk maken traditionele rekfolies te gebruiken en Nature Fresh, het eerste gecertificeerde en composteerbare folie voor automatisch verpakken. De machinale bewerkbaarheid is geoptimaliseerd en maakt het mogelijk om diverse producten te verpakken en etiketteren."

Nature Fresh, een folie gebaseerd op Ecovio- en Ecoflexpolymeren van BASF, is het eerste gecertificeerde composteerbare rekfolie voor automatische verpakken, dat geschikt is om thuis te worden gecomposteerd. Nature Fresh combineert uitmuntende esthetische eigenschappen (transparant en anti-condens) met een optimale presentatie van het verpakte product en levert dezelfde prestaties als geplastificeerde PVC-folies en heeft een betere waterdampdoorlatendheid dan traditionele folies.

De Automatic NF-verpakkingsmachines optimaliseren de machinecyclus van de folies niet alleen maar maken het eveneens mogelijk om deze te combineren met composteerbare etiketten en trays (geplastificeerde PVC-folies, PE-folies en biobased-folies) en die er op de markt zijn. 

"Vandaag de dag maken het behoud van het milieu en het voorkomen van voedselverspilling meer dan ooit onderdeel uit van het DNA van Fabbri," zegt Stefano Mele. "Deze factoren waren vier jaar geleden de reden om te starten met het Nature Fresh-project dat later officieel werd erkend door de Europese Unie. Deze factoren zijn ook de belofte die we aan onze klanten en onszelf doen. Deze award laat zien dat we op de goede weg zijn en dit blijkt ook uit de snel groeiende belangstelling voor deze oplossing voor het verpakken van onder meer AGF, vis en vlees onder zowel Italiaanse als buitenlandse klanten."  

 

Voor meer informatie:
Sara Pomesano
Fabbri Group
Tel: +39 059 4739432
Mobile: +39 346 1819811
Email: s.pomesano@gruppofabbri.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven