Warmtenet Trias Westland breidt verder uit

Zoals we afgelopen week zagen, is de tweede aardwarmtebron aangeboord en worden de bovengrondse installaties gerealiseerd. Maar hoe komt deze duurzame warmte bij de nieuwe deelnemers van Trias Westland terecht? Daarvoor wordt het warmtenet van Trias Westland verder uitgebreid.

In totaal wordt ongeveer 5 kilometer aan warmteleidingen tot medio 2021 aangelegd. Het warmtenet vervolgt zijn route vanaf Royal FloraHolland in Naaldwijk naar Westland Infra in Poeldijk.

Ook in de nabijgelegen Bospolder sluiten een groot aantal glastuinbouwbedrijven aan op het warmtenet. Onderstaande afbeelding toont de planning en route. 

Buigen en boren
Beschikbare ruimte in de volle ondergrond in het Westland vinden is soms een uitdaging. Daarom worden de warmteleidingen vaak met behulp van een gestuurde boring (HDD) aangelegd. Ook passen we zogenaamde boogboringen toe wanneer zelfs voor het uitleggen van de benodigde strengen bovengronds geen ruimte is. Hierbij worden de warmteleidingen voorgebogen. Het resultaat is dat het boortracé zo kort mogelijk wordt. De aanlegwerkzaamheden voor het komende half jaar bevat diverse gestuurde boringen en een speciale boogboring. 

Werk met werk
Waar mogelijk wordt werk met werk gecombineerd. Mooi voorbeeld is de samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland bij de gefaseerde aanleg onder de provinciale weg (N213). Over dit combinatiewerk worden nu al gesprekken gevoerd. Grootschalig onderhoud is daardoor bijvoorbeeld uitgesteld en de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland inventariseren welke werkzaamheden er zijn en samengevoegd kunnen worden met als einddoel minimale impact en overlast op de omgeving. Mede hierom is het Hoogheemraadschap van Delfland geïnformeerd over de benodigde aanlegmethode om dit te bewerkstelligen. 

bron: Trias Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.