Bouw hightech kas in Ghana van start

Na een vertraging van meer dan zes maanden door Covid-19-maatregelen is de bouw van de hightech kas in het Ghanese Dahwenya begonnen. Vorige week werd gestart met de inventarisatie van de materialen en de positionering van de kas op het terrein.

Het project is in uitvoering en er zal een hightech kas worden gebouwd die verschilt van de huidige kas door het gebruik van de computer om het klimaat- en irrigatiesysteem te automatiseren in de nieuw gebouwde kas.

De bouw is van start gegaan in Ghana

Het is een kwestie van tijd dat de eerste groenten vers geoogst gaan worden. Er worden in januari tomaten geteeld. In deze hightech kas kunnen lokale boeren en studenten hun teeltvaardigheden verder ontwikkelen. Ook zal er onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheden om groenten te telen in de hoge luchtvochtigheid, kenmerkend voor Ghana.

Het project is een samenwerking tussen de Nederlandse bedrijven Delphy, Bosman Van Zaal, Ludvig Svensson, Ridder Groep, Enza Zaden, Koppert Biological Systems, Rijk Zwaan en onze Ghanese partner Agri-Impact Consult. Met de financiële steun van het Nederlands Ondernemingsbureau (RVO) en ondersteuning van de Ambassade van Accra is het mogelijk om dit project te ontwikkelen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven