Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik ben altijd op zoek naar oude boertjes die nog zijn opgegroeid zonder kunstmest en een spuitmachine"

Peet de Krom zaait toch niet alleen

Toekomst Zaaien in Nederland gaat dit jaar niet door in verband met de nieuwe coronamatregelen. De evenementen bij De Kromme Lepel (17 oktober), Doornik Natuurakkers (18 oktober) en Buitenbant (25 oktober) zijn door de organisatie afgelast. Peet de Krom van de Kromme Lepel besloot wel te zaaien. "De kosmos staat goed, het weer en de bodem zijn fantastisch en het zaad staat klaar. Ik zal het werk dit weekend, net als anders, in m'n eentje doen. Dan heeft de mensheid ook in 2021 Demeter roggebrood of muesli. Ons ritme van zaaien en oogsten zal ondanks een pandemie nooit verstoord worden", zei hij vorige week.

Ook de boerderijwinkel was afgelopen zaterdag gewoon open. Uiteindelijk is Peet toch nog geholpen door allerlei klanten van de winkel. Dus het is toch nog een gezellige zaaidag geworden.

In BN DeStem verscheen afgelopen donderdag dit artikel over De Kromme Lepel. Hierin vertelt Peet onder meer dat 'opakennis' heel belangrijk is voor hem. "Ik ben altijd op zoek naar oude boertjes die nog zijn opgegroeid zonder kunstmest en een spuitmachine." 

Klik hier voor meer informatie over De Kromme Lepel.

Publicatiedatum: