An Michiels nieuwe coördinator SeedNL

De stuurgroep van SeedNL heeft An Michiels aangetrokken als coördinator SeedNL. Zij neemt op 1 november 2020 de halftijdse functie op zich.

SeedNL richt zich op hoe de zaadsector in ontwikkelingslanden en opkomende economieën kan worden versterkt, waardoor de productiviteit van telers kan worden verbeterd. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zijn deze innovatieve publiek-private samenwerking met Plantum gestart als concrete invulling van hun gedeelde ambitie om bij te dragen aan het beëindigen van honger in de wereld.

An Michiels is momenteel Head Seed Development van Syngenta Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In deze hoedanigheid beheert ze alle veredelings-, zaadontwikkelings- en agronomische activiteiten voor de regio, inclusief verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling van nieuwe rassen en zaadsystemen voor klimaatslimme landbouw in Afrika en het Midden-Oosten.

Ze heeft verschillende functies bekleed bij Limagrain Hazera, Bayer Crop Science en Nunhems voor hun in Nederland gevestigde groente- en fruitzaadbedrijven. In de loop der jaren heeft ze een uitgebreid netwerk opgebouwd met belangrijke spelers in de internationale Food en Ag Tech wereld.

Bron: Plantum

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven