Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe miljoenen voor meerlagenteler Plenty

De Amerikaanse indoor teler Plenty heeft onlangs 118,5 miljoen euro ontvangen in een serie D financieringsronde. Naast een bijdrage van de bestaande investeerder Softbank Vision Fund 1 werd met Driscoll's een nieuwe investeerder geworven. Samen met Driscoll's wil Plenty jaarrond indoor aardbeien gaan telen. 

De miljoeneninvestering zal worden gebruikt om Plenty verder te laten groeien, o.a. door de uitvoering van de onlangs aangekondigde commerciële samenwerkingen met Albertsons en Driscoll's en de ontwikkeling van de nieuwe kwekerij in Compton, Californië. Tot op heden heeft Plenty meer dan €423 miljoen opgehaald.

"We hebben andere vertical farms bekeken en de technologie van Plenty was een van de meest overtuigende systemen die we hebben gezien voor het telen van aardbeien," zei J. Miles Reiter, de voorzitter en CEO van Driscoll's. "We leerden Plenty kennen toen we werkten aan een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst voor de teelt van aardbeien. We waren zo onder de indruk van hun technologie, dat we besloten om te investeren."

Voor meer informatie:
Plenty
www.plenty.ag 

Publicatiedatum: