Nieuwe hightech kas voor Kentucky Fresh Harvest

Op donderdag 15 oktober 2020 vierde Kentucky Fresh Harvest (KFH) de realisatie van de eerste hightech kas in de staat met een feestelijke opening. Hiermee kwam het bedrijf een belofte aan de gemeenschap van Stanford na. De opening vond plaats in de schaduw van de nieuwe kas, gelegen aan 320 Frontier Boulevard in Stanford.

In 2015 is het bedrijf begonnen met het verkennen van locaties in landelijke gemeenschappen in de hele staat, omdat Kentucky de mogelijkheid zag om marktleider te gaan worden op het gebied van duurzame voedselproductie en omdat er al vroeg een trend zichtbaar was in de richting van lokaal voedsel in de belangrijkste marktsegmenten.

Vier jaar na de start op een teeltbedrijf van 12 ha in Stanford is het succesvolle einde van een proefoogst en het begin van de grootschalige jaarrondteelt gevierd.

'Toekomst van de tuinbouw' naar Kentucky
Gouverneur Beshear: "Kentucky Fresh Harvest is het type bedrijf waarvan we zien dat het het economische potentieel van onze staat kan helpen versterken. Niet alleen in de komende jaren, maar ook voor de komende generaties. Het bedrijf dat zijn activiteiten in zo'n tumultueuze tijd op de rit weet te krijgen, bewijst zich snel aan te kunnen passen aan en voorbereid te zijn op elke uitdaging. Kentucky Fresh Harvest heeft een mooie toekomst en ik ben er trots op dat die hier in Kentucky ligt."

De missie van het bedrijf is om plattelandsgemeenschappen met geavanceerde tuinbouwwetenschap en technologie in staat te stellen een veerkrachtiger en rechtvaardiger voedingssysteem op te bouwen. Ze willen wat zij de 'toekomst van de tuinbouw' noemen naar de staat Kentucky brengen.

Met moderne technieken en een team van telers dat volledig uit Kentucky-burgers bestaat, beweren de vertegenwoordigers van het tuinbouwbedrijf dat ze in staat zijn om grote hoeveelheden cherry- en pruimtomaten te telen voor bijna tweederde van de bevolking van de staat.

Het tuinbouwbedrijf begint later dit jaar met een volledige teelt en volgens de vertegenwoordigers zal de relatieve nabijheid aan marktknooppunten, in combinatie met hydrocultuur wat verspilling tegengaat en energieverbruik vermindert, hun effect op het milieu enorm verminderen, zelfs wanneer zij jaarrond kunnen leveren.

KFH is lid van het Appalachia Proud programma, heeft een positie in de Agritech Advisory Board van de staatsregering van Andy Beshear en wordt dit najaar het eerste bedrijf dat gecertificeerd is volgens de Equitable Food Initiative (EFI) normen voor veiligheid, milieubeheer en sociale verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie:
Kentucky Fresh Harvest
www.kyfreshharvest.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.