"gelijke lichtverdeling, ook in lagere kassen"

Eerste Nederlandse telers telen deze winter al met Vypr 3x en Vypr Duo 3x2

Fluence breidt zijn assortiment belichtingsoplossingen uit met de Vypr 3x en Vypr Duo 3x2. Deze nieuwste toevoegingen aan de Vypr-serie zijn voorzien van de gevarieerde PhysioSpecificatie-spectra van Fluence en bieden een efficiëntie tot 3,7 µmol/J.

Timo Bongartz, algemeen directeur van Fluence voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika: "Deze uitbreiding van de Fluence Vypr-serie is slechts één voorbeeld van hoe we geavanceerde oplossingen creëren om te voldoen aan de unieke behoeften van telers die LED-technologie in hun faciliteiten toepassen. Door producten van een kleiner formaat aan te bieden die een hoge lichtopbrengst leveren, hebben telers, die voorheen geen groeilicht konden installeren vanwege beperkte afmetingen van hun faciliteiten, nu een oplossing om het hele jaar door gewassen te telen. We zijn blij dat de eerste telers in Nederland en Scandinavië deze nieuwe producten het komende winterseizoen zullen gebruiken."

Gelijke lichtverdeling, ook in lagere kassen
Met drie nieuwe montagemogelijkheden verdeelt de Vypr 3x het licht gelijkmatig over laaggelegen teeltomgevingen, waardoor de behoefte aan extra armaturen per belicht oppervlakte wordt verminderd en de bedrijfskosten worden verlaagd. De Vypr 3x2 is voorzien van Duo afstandsbediening en beweegbare bevestigingsbeugels, verspreidt dezelfde hoeveelheid licht als de Vypr 3p naar grotere gebieden of verdubbelt de fotosynthetische foton flux (PPF) per trus-installatie.

Met Fluence's uitgebreide PhysioSpec van brede witte naar hoge rode spectra, bieden de nieuwste Vypr toplichtarmaturen een hogere efficiëntie (tot 3,7 µmol/J) en een hogere PPF (tot 1200 µmol/s) per armatuur ten opzichte van vergelijkbare lichttechnologieën.

"Uitdagende teeltomgevingen vereisen een unieke, creatieve benadering van groeilicht. Met de gediversifieerde spectra en meer toepassingsmogelijkheden van Vypr kunnen onze klanten nu kiezen uit een breder scala aan toplichtopties, belichtingsstrategieën aanpassen aan hun specifieke teeltomgevingen en de fotoperiodes verlengen, terwijl de energie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd", aldus Timo. 

De nieuwe Vypr-armaturen bieden volgens hem een grotere flexibiliteit in het ontwerp, waardoor telers in uitdagende of ingewikkelde belichtingsomgevingen, zoals kassen of ruimten met beperkte hoogte, in staat zijn om de lichtuniformiteit, de spectrale inhoud en de lichtniveaus te optimaliseren.

Vanaf minuut 36 komt Theo Tekstra aan het woord in deze videoregistratie van GreenTech Live & Online.

Voor meer informatie:
Timo Bongartz
Fluence
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven