Directeur Alibaba op bezoek in Chinese tomatenkas

Ma Yun, de oprichter en directeur van Alibaba, 's werelds grootste online handelsplatform, en Zhangsun Hongbin, directeur van projectontwikkelaar Sunac, ontmoetten elkaar onlangs in Dezhou om financiƫle investeringen in het onderzoek en de ontwikkeling van een hightech kas te bespreken. Zij werden vergezeld door vertegenwoordigers van de Dezhou Financial Investment Group, Qingdao Haofeng Food Group, en Kaisheng Haofeng (Dezhou) Intelligent Agriculture.


Links Zhangsun Hongbin van Sunac en rechts Ma Yun van Alibaba

De twee directeuren kregen een rondleiding door de hightech kas in Dezhou, waar tomaten worden geteeld, alsook door de verwerkingslocaties, waar de tomaten worden ingepakt.

Er was speciale aandacht voor de geautomatiseerde selectielijn voor de tomaten in de hightech kas. Deze lijn heeft een geavanceerd spectrum analyse systeem dat het mogelijk maakt om tomaten te selecteren op basis van hun kleur, gewicht en eventuele gebreken. De uiteindelijke selectie bestaat uit tomaten met een uniforme kwaliteit en een vergelijkbaar gewicht.

Ma Yun toonde veel interesse voor de groeiomstandigheden van de tomatenplanten, waaronder de op kokos gebaseerde groeimedia, druppelbevloeiing, vloeibare meststof en andere innovatieve teelttechnieken, zo schrijft een verslaggever op de Chinese publicatie xfr.com.cn. Ook de hommelbestuiving trok bijzondere aandacht. I

De rondleiding werd gevolgd door een bijeenkomst waar het technische team een gedetailleerd verslag uitbracht over de ontwikkeling en selectie van de productvariƫteiten in de hightech kas, de installaties, het digitale beheer en de gestandaardiseerde systemen.

Foto's: Kaisheng Haofeng (Dezhou) Intelligent Agriculture


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven