Turbofog-vernevelingssysteem wordt getest in Spaanse kasteelt

Op 15 oktober vond de voorstelling plaats van een nieuw R&D-project van de Universiteit van Almeria in samenwerking met het bedrijf NaanDanJain Ibérica: “Experimentele evaluatie van het Turbofog-vernevelingssysteem in de intensieve kasteelt”.

Hoofdonderzoeker Juan Reca van de universiteit van Almeria legt uit dat tijdens het project een experimentele studie in een kas zal worden uitgevoerd, waarbij de voordelen van het Turbofog-vernevelingssysteem zullen worden geëvalueerd vanuit wetenschappelijk-technisch, ecologisch en economisch oogpunt.

Het is ook de bedoeling om de optimale gebruiksomstandigheden van het systeem te analyseren om praktische aanbevelingen te kunnen doen voor een efficiënt gebruik in de kas.

Carlos Lavilla, CEO van het bedrijf NaanDanJain Ibérica, legt uit dat Turbofog een vernevelingssysteem is dat gebruikmaakt van een dubbel circuit voor water en perslucht en zo het waterverbruik vermindert en de verdeling van de verneveling nog verbetert. Een bijkomend voordeel is dat het systeem kan worden gebruikt om de kasomgeving te bevochtigen of af te koelen door de verdamping van de waternevel.

Bovendien maakt het systeem, in tegenstelling tot andere conventionele vernevelingssystemen, de toepassing via de lucht mogelijk van elke wateroplosbare behandeling, zoals gewasbeschermingsmiddelen of meststoffen, wat resulteert in lagere behandelingskosten, een uniformere verspreiding van het middel en lagere risico's voor mens en milieu.

Bron: teleprensa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven