Nieuwe tomatenhakenwikkelaar gelanceerd

Na zo’n 18 maanden hard achter te schermen hebben gewerkt, heeft Steenks Service bekend gemaakt over een nieuw model hakenwikkelaar te beschikken. Deze machine is vanaf nu verkrijgbaar bij Steenks Service.

Paul Vijverberg, Sander Zuidgeest en Wouter Steenks van Steenks Service zijn vanaf het begin tot het einde betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe machine. Wij spraken met Wouter Steenks over de ontwikkeling van het nieuwe model hakenwikkelaar.

Wat was de aanleiding van deze ontwikkeling?
“We hadden het vorige model al heel wat jaren en gezien de elektrotechnische ontwikkelingen wilde wij graag vernieuwingen doorvoeren. Onze doelstelling is altijd geweest om machines zo simpel en gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.”

Wat is er precies anders vergeleken met het vorige model?
“Een belangrijke verandering die wij hebben doorgevoerd is dat de aansturing van het vrije val systeem geheel is vernieuwd. Ook zit er een ander type motor in deze machine. Met behulp van dit nieuwe systeem en deze nieuwe motor kan de touwlengte en wikkelsnelheid eenvoudig worden ingesteld.

Ook is de bediening bestaand uit drukknoppen naar een touchscreen model gegaan. De machine is geschikt voor zowel 18 als 22 cm haken en wordt hij standaard geleverd in een transportkist. Ten slotte bestaat het vernieuwde model uit RVS, terwijl het vorige model bestond uit gepoedercoat staal.”

Hoe verliep de ontwikkeling?
“De ontwikkeling is vrij soepel verlopen. Zo zijn er uiteindelijk twee nieuwe prototypes gemaakt. Uiteindelijk is dit het 3e en laatste model wat nu het eind product is geworden.”

Voor meer informatie:
Steenks Service
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven