Sakata Seed America brengt Californische velddagen bij de klant thuis

Traditioneel houdt Sakata Seed America in augustus zijn jaarlijkse California Field Days. Dit jaar bracht het bedrijf, in plaats van een groot evenement te organiseren, de veldproeven rechtstreeks bij de klant thuis met twee video's die de proefgewassen op de onderzoekslocaties van het bedrijf in Salinas en Woodland laten zien. In Salinas worden gewassen als broccoli, bloemkool en spinazie getest, terwijl het warmere klimaat in Woodland meer geschikt is voor gewassen als tomaat, meloen en paprika. 

Matt Linder, senior productmanager bij Sakata Seed, bespreekt de veldproeven in Salinas. Op dit onderzoeksstation zijn ze in 1988 begonnen met veldproeven, die sindsdien jaarlijks worden georganiseerd. "We laten een levende catalogus zien. In plaats van het te zien in een boek, tonen we de producten in het veld en de prestaties van elk product onder de weersomstandigheden in de Salinas, Californië," aldus Linder.

De belangrijkste gewassen die in Salinas worden beproefd zijn broccoli, bloemkool, spinazie, snijbiet en sla.

Overzicht van groenterassen die in Salinas, California, getest worden.

Sakata sla portfolio

In het Woodland Innovation Center bespreekt Justin Davis, directeur Verkoop & Marketing van Groente, de gewassen voor het warme seizoen, waaronder tomaten, paprika's, pepers, watermeloenen en meloenen. Binnen de categorie tomaat biedt de STM2255-tomaat een opmerkelijke smaak en vruchtgrootte met een optimaal opbrengstpotentieel voor telers.

De Amai-cherrytomaat daarentegen is aangepast aan zowel de binnen- als de buitenteelt en biedt een betrouwbare vruchtzetting, een regelmatige vorm en consistente grootte. Daarnaast bevat de onderstaande video van drie minuten informatie over Jalapeῆo paprika's, Serrano paprika's, snackpaprika's, lang houdbare meloenen en Sakata's watermeloenvariëteiten, die bekend staan om hun vroege teelt.

Woodland, California trials.

Voor meer informatie:
Alicia Suits
Sakata Seed America, Inc.
+1 408-782-5391
asuits@sakata.com
www.sakata.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven