Russische kas in permafrost blijft warm met speciale bodem

De bekende Russische metaalbouwproducent, Agrisovgas, maakt onderdeel uit van de bouw van een uniek kassencomplex in de permafrostregio in het Russische Anadyr. De kassen zijn geschikt voor alle klimatologische omstandigheden en kunnen worden ingezet bij een temperatuurbereik van -50 °C tot +50 °C.

"Ons bedrijf heeft een unieke productiekas met een oppervlakte van 1152 m2 geleverd aan Anadyr," aldus Maksim Yakibchuk, de algemeen directeur van Agrisovgas. "Het project is specifiek ontworpen voor de extreme omstandigheden van permafrost. Dankzij dit project krijgen meer dan 15.000 stadsbewoners toegang tot 100 ton verse groenten per jaar, wat meer dan 50% van de consumptienorm zal dekken."

Speciale bodem
Bij het project zitten de groente-, kweek- en technologische afdelingen onder één dak. Het belangrijkste specifieke kenmerk van de constructie is dat de metalen constructies en de kasuitrusting op een monoliete betonnen plaat worden geplaatst. Dit zal helpen om temperatuursverlies naar de bodem te voorkomen. De constructie zal de permafrost in de bodem behouden, waardoor de eco-parameters van de bouwzone worden gerespecteerd.

De kas zal beschikken over moderne apparatuur en productietechnologieën, die de berekende oogsthoeveelheden mogelijk zullen maken. De groenten zullen worden geteeld op substraat.

Inmiddels is de bouw van de buitenzijde van de kas afgerond en worden de apparatuur en netwerken gemonteerd. Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden in 2021 klaar zijn.

Bron: agrisovgaz.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.