Wijn uit nieuwe kas

Guillaume Grapevine Nursery, gaat, zoals de naam al verraad, druiven telen in de kas. Manager Simon Delbos meldt dat zijn nieuwe kas vanaf volgend jaar klaar is om te gaan telen. "Het plan is om per teeltronde 150.000 wijnstokken te telen met mogelijk drie teeltrondes per jaar afhankelijk van onze bestellingen."

Het telen van druiven is een precieze bezigheid, vertelt Delbos. "Een typische werkdag in de kas op de kwekerij omvat ofwel het planten van wijnstokken in kleine potten in de kas, of het sorteren van potten om de beste beschikbare wijnstokken te selecteren nadat ze twee weken hebben gegroeid."

Controle van de onderstam
Delbos had een specifieke lijst met wat hij wilde voor zijn ATI-kas en met de hulp van ATI's sales engineer Jim Bergantz werden daar werk van gemaakt. "Het project om een ​​extra kas te bouwen, bevond zich een paar jaar in de planningsfase voordat we besloten om in het najaar van 2018 verder te gaan met het project", vertelt hij. “Ons belangrijkste doel was om een ​​kas aan te schaffen die onze teelt aanzienlijk zou kunnen uitbreiden en ons tegelijkertijd flexibiliteit en gemak biedt. Bovendien wilden we eerder in het seizoen druiven kunnen telen dankzij ons hydrocultuur bodemverwarmingssysteem en later in het seizoen door gebruik te maken van de ventilatie door de ramen open te zetten.”

Delbos heeft verschillende andere bedrijven gepolst voordat hij besloot om met ATI in zee te gaan. "Agra Tech bood ons een breed scala aan verschillende opties. Nadat we onze behoeften aan Jim en zijn team hadden uitgelegd, voorzagen ze ons van alle materialen en brachten ze ons in contact met Ag-Con, het bedrijf dat de kas heeft gebouwd. We werkten uitsluitend met Jim en de service was erg goed. We ontmoetten de mensen van ATI op een wijnbouwbeurs, precies rond dezelfde tijd dat we ons begonnen te oriënteren op het kassenproject. We hebben de referenties van Agra Tech bekeken en besloten om met hen samen te gaan werken omdat hun structuren precies pasten bij wat we zochten."

Het plan was om veel moderne technieken in de kas te integreren. Ook is de kasconstructie met 7 meter verlengd (totaal 9mx62m). De kwekerij wilde ook een BioTherm ondergronds hydronisch systeem om de kas te verwarmen terwijl alles wordt geregeld en bewaakt met Microgrow Greenhouse Control Systems. “Het telen van planten is altijd een uitdaging, in Californië misschien minder dan elders vanwege het uitzonderlijke klimaat, maar soms vormen de hoge temperaturen die hier in de zomer voorkomen een groot risico voor het succes van onze teelt. Het hebben van een kas met functies die het mogelijk maken om de uitdagingen van de wijnbouw aan te gaan, maakt ons werk leuker en stelt ons in staat onze klanten beter van dienst te zijn."

Wijnstokken telen in de volle grond
Tegenwoordig gedijt het bedrijf in Frankrijk, Zuid-Amerika en Noord-Amerika, terwijl de Guillaume-familie haar kennis, ervaring en vaardigheden van de ene generatie op de andere blijft overdragen. De Guillaume Grapevine Nursery is blijven groeien en zich ontwikkelen in de wijnbouw, dus ook in de kas.

Na de uitbreiding naar Zuid-Amerika in 2000 richtte Guillaume Company in 2008 een dochteronderneming op in de Verenigde Staten om samen te werken met Noord-Amerikaanse druiventelers.

Bron: Agratech.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven