Peter Nicolaï (Nicolaï Fruit) nieuwe voorzitter van Fresh Trade Belgium

Deze week werd Peter Nicolaï (Nicolaï Fruit, Sint-Truiden) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van Fresh Trade Belgium, beroepsfederatie voor de groothandel in fruit en groenten.

Peter neemt de fakkel over van Frank Van Colenberghe die jarenlang voorzitter was en in 2006 mee aan de wieg stond van Fresh Trade Belgium, na samengaan van Nubelt (exporteurs) en Nufeg (importeurs/ groothandel). In 2014 werd de federatie uitgebreid met de 4e gamma bedrijven.


Peter Nicolaï, oprichter van Nicolaï Fruit, familiebedrijf actief in de export en import van fruit en groenten, nu verkozen tot voorzitter van Fresh Trade Belgium.

Aan uitdagingen ziet de nieuwe voorzitter geen gebrek. Er is natuurlijk de Corona crisis die het dagdagelijkse leven impacteert en dus ook de werking van onze handelsbedrijven. Het einde van de crisis is helaas nog niet in zicht en nu al staat vast dat deze lang zal nazinderen. Er is ook de rol van de handel die nog al te vaak in vraag wordt gesteld en waarbij handelaars worden uitgedaagd hun essentiële functie in de waardeketen van fruit en groenten te bewijzen.

Voorzitter Nicolaï kan terugvallen op een dynamische bestuursploeg (2020-2023) die op 22/09 werd verkozen door de Algemene Vergadering: Jeroen Buyck (Calsa/FMB) en John Van Laethem (Van Laethem) zijn de respectievelijke ondervoorzitters voor de export/ groothandel en import/ groothandel. Het bestuur wordt vervolledigd met Gunther De Boelpaep (DBS), Guy De Meyer (Demargro), Guido Heerman (Guidofruit), Peter Maes (Zeghers), Jurgen De Witte (Group ADW), Dirk Biltereyst (Van Lier/ Primamundo), Yannick Peeters (Greenyard) en Dominiek Noppe (Vergro). Veerle Van der Sypt blijft actief als algemeen secretaris van de federatie.  

Omwille van Corona diende de vergadering digitaal door te gaan. Het afscheid van Frank Van Colenberghe als voorzitter zal daarom op latere datum worden georganiseerd.  

Voor meer informatie:
Fresh Trade Belgium
Willebroekkaai 37 Quai de Willebroeck
1000 Brussel/ Bruxelles
+32.9.339.12.50
+32.476.95.46.82
veerle.vandersypt@fvphouse.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven