Jan Strijbos, Prins Verpakkingstechniek

Waarom komt het compartimentszakje voor AGF nog niet van de grond?

Tholen – Deze week ging Bart Nemegheer van De Aardappelhoeve een nieuwe horizontale flowpack verpakkingsmachine van Barsch ophalen bij Prins Verpakkingstechniek in Veenendaal. De nieuwe machine is een vervanging van een oudere lijn in het bedrijf voor aardappelen in kleinverpakking met invoer/overgavesysteem en Vioprint print&apply systeem. Maar naast deze machine heeft Prins Verpakkingstechniek nog meer in het assortiment. Sommige verpakkingsoplossingen moeten nog ontdekt worden, zoals de verpakking met meerdere compartimenten.

De Aardappelhoeve klopte al vaker aan bij Prins Verpakkingstechniek wanneer men weer nieuwe ideeën had om de aardappelen in de markt te zetten. In het verleden werd er bijvoorbeeld door Prins Verpakkingstechniek in samenwerking met Het Packhuys uit Tholen een inpaklijn geïnstalleerd. Hiervoor leverende en installeerde Prins het overgavesysteem, het systeem tussen de weger en de verpakkingsmachine in.

Breed pakket
“Als verpakkingsspecialisten kunnen wij een breed pakket van oplossingen aanbieden,” vertelt Salesmanager Jan Strijbos van Prins Verpakkingstechniek. “Zo zijn we naast de flowpacker voor De Aardappelhoeve ook bezig met het ontwerpen van een nieuwe weger voor gesneden pompoenenblokjes. Vanuit onze expertise leveren we daarvoor eveneens de verticale verpakkingsmachine voor en voegen dat samen met de snijmachine van een ander bedrijf die een oplossing biedt om de pompoen in blokjes te snijden. Zo kunnen we als bedrijf een totaaloplossing bieden aan onze klanten. Daarbij kunnen we onze eigen machines makkelijk aanpassen als men dat wenst. Zo passen we op de machine voor de pompoenblokjes het overgavesysteem aan door de capaciteit uit te breiden door twee sporen voor het vullen aan te brengen maar wel met het oog op een compacte machine, dat vraagt om maatwerk.  Zo kunnen we tot wel honderden configuraties doorvoeren op onze machines met bijvoorbeeld weegmachines, metaaldetectie, etc.” Naast het brede pakket aan verpakkingsoplossingen is het bedrijf ook de hofleverancier van het Duitse Innotech, een fabrikant gespecialiseerd in verticale verpakkingslijnen. “Als Prins Verpakkingstechniek hebben we een groot aandeel in dit Duitse bedrijf. Eveneens zijn we dealer in de Benelux voor de flowpackers van het Duitse Barsch.”

Van plastic naar papier
Toch ziet Jan wel de nodige uitdagingen voorbijkomen in de wereld van het verpakken. “Het verticaalverpakkingen gebeurt grotendeels in plasticverpakkingen maar je ziet al een tijdje een duidelijke verschuiving naar papier als verpakkingsmateriaal. Dat vraagt om de nodige uitdagingen om een machine daarop aan te passen maar dankzij de juiste soorten papier en aangepaste machines, die we hebben staan, kunnen we dat.”

Voorbeeld van een compartimentzakje

Compartimentzakjes
Een ontwikkeling die wat minder van de grond is gekomen, is de verpakking met meerdere compartimenten. “Het Spaanse bedrijf Irta is gespecialiseerd in deze speciale verpakkingen waarbij je de producten in één verpakking van elkaar kunt scheiden. Wij kwamen er voor het eerst mee in aanmerking toen een Belgisch bedrijf voor het WK in 2014 een verpakking van drie kleuren aardappeltjes wilde hebben in de kleuren van de Belgische vlag. Dat was echter meer voor de promotie en dat kwam niet zo heel makkelijk van de grond.” Jan geeft aan dat hij er toch kansen in ziet voor de toekomst. “Dit is echt wel een verpakking waarmee je jezelf kan onderscheiden op dit moment op de markt. De techniek is er, nu alleen nog het product.”

Voor meer informatie:
Jan Strijbos
Prins Verpakkingstechniek
Storkstraat 35
3905 KX Veenendaal
Tel +31 (0)318 565 880
jstrijbos@prinsverpakkingstechniek.nl      
www.prinsverpakkingstechniek.nl     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven