"Frambozen in de zomer in de woestijn? Echt niet!"

Hoe teelt je frambozen in de woestijn? Eén manier is door je kwekerij te upgraden met moderne technieken, zoals een teler uit Israël heeft gedaan. Metania Freuind is zijn naam. Hij is een tweede generatie teler die blauwe bessen, frambozen en bramen teelt.

Naarmate de kwekerij groter werd, begonnen Metania en zijn team te begrijpen dat ze een oplossing nodig hadden om buiten het seizoen zachtfruit te kunnen telen, gezien de zware omstandigheden in de zomer. En daarom hadden ze een slimme kasoplossing nodig.

"Aangezien dit ons eerste technologische project is, is het beter om een turn-key glastuinbouwoplossing gebruiken", legt Metania uit.

Nadat hij veel positieve meningen had gehoord over Top Greenhouses, besloot hij met dit bedrijf in zee te gaan om de nieuwe 4046 m2-installatie te bouwen.

De kas is voorzien van een ventilatiesysteem, waardoor de binnenzijde van de kas koeler is dan de buitenzijde. Zelfs met een recordtemperatuur van 47,7 graden Celsius buiten de kas, was het binnen onder de 30 graden. "Dat is precies waarom we dit project hebben gedaan," zegt Metania.

De kas maakt het mogelijk om frambozen te telen in de Israëlische woestijn en ze tegelijkertijd ook te beschermen tegen zware regenval en zelfs sneeuw, wat ook in het woestijnklimaat kan voorkomen.

Metania vertelt dat hij vrienden is geworden met veel mensen waar hij tijdens de bouw mee heeft gewerkt. "Voor mij was het één van de grootste projecten die ik ooit heb gedaan en Top Greenhouses heeft alles geregeld."

Shay Lhermann, vicevoorzitter Marketing en Verkoop bij TOP Turnkey Solutions Ltd. VP: "Het was een hele uitdaging. We moesten out of the box denken en een oplossing vinden die effectief en toch betaalbaar zou zijn. We zijn dan ook enorm trots op het resultaat."

Bekijk het verhaal van Metania om meer te weten te komen over het project:

Voor meer informatie0:
Top Greenhouses
top.pro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven