Vijfde vertical farm Kalera in Denver 'ideale toegangspoort tot de Rockies

Kalera, een snel groeiende vertical farming-onderneming uit de Verenigde Staten, heeft aangekondigd in 2021 een nieuw teeltbedrijf in Colorado te openen. Met een vestiging in Denver boort de teler een nieuwe markt aan.

Kalera beschikt momenteel over twee vertical farms in Orlando en is bezig met de bouw van nog eens twee bedrijven, in respectievelijk Atlanta en Houston, die begin 2021 operationeel zullen worden.

Het nieuwe bedrijf in Colorado zal ongeveer 60 banen opleveren voor de lokale gemeenschap. 

"Als toegangspoort tot de Rocky Mountains en één van de beste culinaire steden ter wereld, is Denver de ideale locatie voor de nieuwste vertical farm van Kalera. Koks en retailklanten in Colorado zijn zeer gezondheidsbewust en hebben een sterke voorkeur voor lokaal geteelde, gezonde, verse en 'nog beter dan bio' AGF," zegt Daniel Malechuk, directeur van Kalera. "Wij zijn in rap tempo uit aan het groeien tot wereldleider op het gebied van indoor vertical farming en is in staat om landelijk verse, lokaal geteelde groenten te leveren. Het is grotendeels aan onze gestroomlijnde processen te danken dat we deze snelle groei kunnen verwezenlijken."

Eind 2021 zal Kalera over vijf teeltbedrijven in de Verenigde Staten beschikken. De belangrijkste mijlpalen die het bedrijf heeft bereikt zijn: 

  • Eerste vertical farm, het HyCube teeltcentrum, die zich momenteel op het terrein van het Orlando World Center Marriott bevindt en lokale AGF levert aan de klanten en gasten van het hotel.
  • In maart 2020, opende Kalera haar tweede faciliteit in Orlando, van waaruit zij groenten levert aan lokale retailers, groothandels, resorts, pretparken en horecabedrijven. 
  • Het teeltbedrijf in Atlanta is de derde vertical farm in het portfolio van Kalera en wanneer het bedrijf begin volgend jaar operationeel wordt, dan zal zij de grootste vertical farm in het zuidoosten van de VS zijn. 
  • Het vierde teeltbedrijf zal in het voorjaar van 2021 in Houston in gebruik worden genomen en het grootste in de staat Texas zijn.
  • Aangezien Kalera van plan is om de komende jaren snel uit te breiden, zal zij nieuwe locaties blijven openen om haar productiecapaciteit in de VS maar ook internationaal op te schalen. 

 

Voor meer informatie: 
Kalera
info@kalera.com
www.kalera.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.