Afghanen teeltproject werpt zijn vruchten af

Acted Institute, met de financiële steun van het United Nations Office on Drugs and Crime, trainde 200 vrouwen in het kader van een project om een alternatief te bieden voor het verbouwen van papaver, die bestemd was voor de drugshandel. Het project is gestart in 2006 en heeft inmiddels een verandering gebracht in het leven van veel Afghaanse telers, die ofwel zijn overgestapt op traditionele tuinbouwteelt of veeteelt.

Zowel mannen als vrouwen kregen onderwijs en praktijklessen in 7 noordelijke provincies (Baghlan, Samangan, Balkh, Jowzjan, Sar-e-pul, Kunduz en Takhar) en 4 centrale provincies (Kabul, Kapisa, Parwan en Panjshir).

Het doel van het project is de verbetering van het levensonderhoud van plattelandshuishoudens door het stimuleren van traditionele tuinbouwteelt en veeteelt. Inmiddels is de initiële projectdoelstelling ruimschoots gehaald en zijn er op 3.187 ha nieuwe boomgaarden aangelegd met amandelen, abrikozen, druiven, appelen, kersen, pruimen en granaatappels in alle 11 provincies waar het project loopt.

Daarnaast is er in het project aandacht voor glastuinbouw en aanleg en beheer van kassen. De telers oogsten dagelijks 40 tot 50 kilo groenten uit elke kas, waarmee ze 600 tot 700 Afghanen (€6,65 tot €7,75) verdienen. 

Voor meer informatie:
www.mail.gov.af


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.