Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical insectenfarm haalt 372 miljoen dollar binnen

Het insectenbedrijf Ÿnsect heeft in een Serie C investeringsronde 372 miljoen dollar binnengehaald. Met het nieuwe kapitaal zal de grootste insectenfarm ter wereld worden voltooid en begin 2022 worden geopend in Amiens, Frankrijk.

Ÿnsect zal jaarlijks 100.000 ton insecten produceren. Met het extra kapitaal kan het bedrijf ook buiten Europa en Azië uitbreiden naar de Verenigde Staten, met behulp van de Amerikaanse investeerders, Upfront Ventures en Footprint Coalition. Ook zullen ze hun markt uitbreiden naar dierenvoeding. 

Door meelwormen te telen in een vertical farm gebruikt Ÿnsect 98% minder land, is er aanzienlijk minder uitstoot en is de voetafdruk van de proteïneproductie veel kleiner. Het proces van Ÿnsect is zo ontworpen dat het een circulair geheel is, omdat er geen afval wordt geproduceerd. Alles wat wordt geproduceerd, wordt ook weer verkocht. 

"Het is onze ambitie om een revolutie teweeg te brengen in de voedselketen, die letterlijk begint bij de basis: insecten en de bodem. Het gaat ons allemaal aan, of we nu vleeseters zijn of veganisten, omdat het gaat over de manier waarop onze planten en dieren gevoed worden," zegt Antoine Hubert, medeoprichter, president en directeur van Ÿnsect.  Het bedrijf heeft al contracten met een totale waarden van 105 miljoen dollar getekend met Torres, een wijnmerk, Skretting, een groot visvoerbedrijf en Compo, producent van plantenvoeding. 

Voor meer informatie:
Ÿnsect
www.ynsect.com

Publicatiedatum: