John Grootscholten, Daily Fresh Radish:

"Radijshandel is erg tam"

Tholen - "We hebben zulke mooie kwaliteit momenteel en toch is de handel er niet echt naar op zoek", zegt John Grootscholten van Daily Fresh Radish. "Het is niet echt een verrassing, omdat de vraag altijd wat flauwer is in september en oktober en nu de horeca weer problemen heeft door de Corona-maatregelen, is het er niet beter op geworden. Dat doet eigenlijk gewoon een beetje zeer. Het kost allemaal een berg geld. Het resultaat is dat de radijs super is, maar er is geen handel. Maar goed, ook dat is ondernemen en het hoort er nou eenmaal bij."

"We hebben de hele tuin weer gestoomd en een mengsel van kokos en tuinturf ingereden om een goede structuur in onze grond te behouden. De grond is er super van opgeknapt. Hij bulkt van de power en dat is aan de kwaliteit ook goed te zien. Het staat zo mooi en goed te groeien. We hebben het wat dat betreft helemaal naar ons zin", zegt John. "We staan nu wel weer helemaal gesteld voor de komende winter en we hebben er zin in."

"Wij hebben zo’n monocultuurteelt met onze radijs.  Er staat wel acht tot negen keer per jaar op de zelfde plek radijs in de grond, dus we moeten wel heel goed voor onze grond zorgen. Als we het hele jaar kwalitatief een goed product willen telen en willen verkopen, dan moeten we er wel wat voor doen en dat doen we dus ook. We hebben weer een hele warme droge zomer achter de rug, waar we goed door gekomen zijn. Het enige hobbeltje was de hittegolf met de warme nachten van begin augustus. Hierdoor werd het blad wat langer en de radijs wat ongelijker", vertelt de radijsteler.

"Nu zijn we weer in een andere weer situatie terecht gekomen met veel regen en wacht er weer een andere uitdaging, namelijk meeldauw. Stoken kunnen we nog niet en luchten met regen ook niet,  dus dat wordt een uitdaging. We zijn blij dat er een gezond en sterk gewas staat te groeien. Al met al, op naar het winterseizoen en we hopen, voor iedereen, dat de horeca open mag blijven en iedereen veel gezonde radijsjes mag blijven eten!" 

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
John: 0031 (0)6 51 59 28 38
Dennis: 0031 (0)6 54 24 44 14
F: 0031 (0)174 64 10 79
E: info@dailyfreshradish.nl    
www.dailyfreshradish.nl  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven