Tomatenteler H2Orto groeit: "We hebben het lef gehad uit te breiden"

Momenteel heeft H2Orto 10 hectare kas waarin de groeiende Italiaanse teler tomaten teelt. In 2021 zal het areaal worden uitgebreid naar 20 hectare en in 2020 naar 30 hectare. "In de tussentijd gaan we ons bezighouden met de uitbreiding van ons tomatenassortiment”, zegt Alessio Orlandi, commercieel manager bij het Italiaanse Fri-El Greenhouse.

Bekijk hier foto's van een bezoek aan de kassen van H2Orto.

Kassen in aanbouw op 10 hectare, die in 2021 in gebruik genomen worden

“Ons merk H2Orto is inmiddels een begrip op de markt, omdat het zich weet te onderscheiden op het gebied van productdifferentiatie, kwaliteit, uniformiteit, verpakking en gezondheidsaspecten. In het kader hiervan is besloten om de investeringen voort te zetten. We zijn bezig nu met de laatste fase van de bouw van kassen op 10 extra hectare, die in 2021 in gebruik worden genomen. Op nog eens 10 hectare is net gestart met de werkzaamheden, waardoor we in 2022 beschikken over 30 hectare met kassen.” 

De eerste stap voor de bouw van kassen op 10 hectare, die in 2022 in gebruik worden genomen.

Voor H2Orto is de verpakking erg belangrijk. Het moet niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook informatie overdragen en het gewas beschermen.

Naast karton wordt er ook gebruikgemaakt van R-Pet. “Sommige verpakkingen zijn zó innovatief dat kopers in sommige landen verrast zijn. Onlangs kregen we van de Duitse detailhandel een groot compliment.” 

Alessio Orlandi

Een andere boodschap die H2Orto wil uitdragen is die van constante kwaliteit. “Onze klanten weten dat we consistent zijn en dat is de reden dat ze voor ons kiezen, zodat zij op hun beurt hun eigen klanten kunnen behouden.”

“Naast de traditionele trostomaten telen we ook andere rassen zoals de vleestomaten Costoluto en Coeur de boeuf, cocktailtomaten en pruimtomaten. We willen alle belangrijke rassen telen om de markt het hele jaar door te kunnen voorzien van uniforme tomaten van hoge kwaliteit”, zegt Orlandi.

De kassen zijn op technologisch gebied innovatief. Elke rij is voorzien van een microchip die is gekoppeld aan een smartphone. Hiermee kan dagelijks informatie worden vergaard over het ras en de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Een aantal verpakkingen van H2Orto

“Dankzij de investeringen en innovaties is het mogelijk om Italiaanse tomaten te telen die uniform en van hoge kwaliteit zijn. We hebben het lef gehad om het areaal met kassen uit te breiden en om de innovatieprocessen voort te zetten”, concludeert Orlandi. 

Voor meer informatie:
Alessio Orlandi
H2ORTO 
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) - Italië
+39 533 574 11
alessio.orlandi@freshguru.it
www.h2orto.it 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.