Vooral rups, bladluis en nezera in staartje paprikateelt

De teelt van paprika loopt al aardig naar het einde. Vooral de bestrijding van plagen zoals rups en bladluis vraagt daarin nog om aandacht. 

Rupsen worden over het algemeen chemisch bestreden. Telers kunnen hun bespuiting met een chemisch middel versterken door er Delfin aan toe te voegen. Biobest ziet daar positieve effecten en een nog betere bestrijding van rupsen van: een 1 + 1 = 3 effect.

Bladluis
Bladluis is in veel gevallen eind augustus / begin september nog een keer volvelds gecorrigeerd. Mocht er toch nog luis opkomen in de laatste weken, dan wordt vaak chemische bestreden met middelen als Sivanto Prime, Gazelle of Closer. Een middel als Spyro® kan hierbij ook gebruikt worden, pleksgewijs maar ook volvelds, adviseren de specialisten van Biobest in een teeltupdate paprika. 

"Doordat we in het seizoen veel met sluipwespen en galmuggen hebben gewerkt zien we nog steeds veel biologie in de kas, zoals Aphidius colemani."

Het eerste jaar zonder plenum is bijna achter de rug. "We evalueren wat we geleerd hebben", stelt Biobest. "Eén ding is zeker, ook in 2021 zullen we in weer vol inzetten op geïntegreerde bestrijding van bladluis."

Nezera
Biobest ziet ook een toenemend aantal kwekers die last hebben van Nezara. Hier is vooral het advies om in de laatste 4 weken van de teelt dit probleem chemisch aan te pakken. Hierbij is de aanpak per situatie verschillend en is dikwijls maatwerk nodig.  
 
Vooruitblik naar 2021
De eerste hobbel die telers moeten nemen is de trips, volgens Biobest. Start met een spuitcyclus, adviseert men. "Kijk ook naar wat de plantenkweker eventueel al heeft gespoten zodat je het schema daarop aan kan passen.

Kijk ook naar de welke roofmijt strategie je gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan Amblyseius degenerans. Deze heeft in hoge aantallen een brede bestrijding zoals trips-larven, witte vlieg eieren en spint."

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.nl
CSNL@biobestgroup.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven