10 t/m 17 oktober

Dutch Food Week 2020 gaat door: meer digitale events

De organisatie van Dutch Food Week heeft na de landelijke persconferentie van 28 september de plannen flink bijgesteld. Samen met alle organisaties die betrokken zijn bij Dutch Food Week is naar een oplossing gezocht om - ondanks de nieuwe maatregelen - het evenement toch door te laten gaan.

Enkele hoogtepunten van Dutch Food Week zijn: de Dag van het Nederlandse Voedsel tijdens de opening op 10 oktober, Thank A Farmer Day op 12 oktober en de Nationale Groente&Fruit Dag op 14 oktober. Tussen 10 en 17 oktober zijn er in het hele land allerlei initiatieven die samen invulling geven aan het decentrale programma van Dutch Food Week. De website www.dutchfoodweek.nl geeft een beeld van deze initiatieven.

Meer digitale events
Voorzitter Dirk Duijzer kondigde aan dat Dutch Food Week de aandacht vooral richt op de verbinding tussen alle partijen in de voedselketens tot en met de consument: “Gezond, vers voedsel is nu belangrijker dan ooit, ook als het gaat om de gezamenlijke beleving ervan."

Dirk: "De beslissing is nu genomen: het gaat door, zo’n positieve boodschap vinden we belangrijk. Misschien in enigszins aangepaste vorm, met meer digitale events dan voorgaande jaren waar we misschien wel aan moeten wennen, maar met een scherpe focus op ‘verbinding’. In heel Nederland gaan we de vraag ‘Wat eten we?’ beantwoorden.”

Social media reporters
In de opzet van Dutch Food Week hebben de social media reporters een belangrijke taak om zoveel mogelijk activiteiten in beeld te brengen. Deze reporters, studenten uit het groen onderwijs, worden bij de opening en de sluiting betrokken, waarbij de uitkomsten van de Agrifoodmonitor een leidraad zijn in hun vlogs en reportages.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven