Maatregelen AGF-specialisten tegen verspreiding coronavirus

Tholen - Het coronavirus is niet onder controle. Deze week zijn er weer strengere maatregelen getroffen en kwam de regering tevens met een een dringend advies voor het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes in heel Nederland. Branchevereniging ADN is op dit moment in gesprek met één van de aangesloten partners voor mogelijkheid collectieve inkoop mondkapjes en desinfectie gel. Tevens is het verzoek gedaan een aanpassing te doen op de deurposter om daar ook het mondkapjesadvies aan toe te voegen. 

ADN Protocol Verantwoord winkelen
Om groentespecialisten te helpen, heeft ADN eerder dit jaar al een protocol opgesteld waarin alle ‘spelregels’ staan benoemd die veilig winkelen mogelijk maken. Het protocol is afgestemd met betrokken ministeries. ADN roept AGF-specialisten op om het ADN BRANCHEPROTOCOL strikt na te leven. "We zien binnen onze branche dat dit over het algemeen hartstikke goed gaat, maar dat moeten we ook vast blijven houden. Wederom is dit DE kans om de consument te laten zien hoe goed en veilig het winkelen is in onze winkels", aldus ADN. 

Een aantal ondernemers neemt het mondkapjesadvies van de regering al over. Zo dragen medewerkers van Fruitshop mondkapjes maar ze verplichten hun klanten niet tot het dragen van een mondkapje. 

Gebrs van Aarle spotte een aantal van hun klanten die coronamaatregelen serieus nemen. "Zo lazen wij op de facebookpagina van Ton Kanters dat hij zijn oudere en kwetsbare klanten adviseert op bepaalde tijden boodschappen te komen doen omdat het dan aanzienlijk rustiger is. Jos van Vught van de Vitaminetuin herinnert zijn klanten eraan dat de boodschappen thuisbezorgd kunnen worden en bij De Hôrster tuin plaatsen ze een foto met de mededeling dat de personeelsleden voortaan met mondkapjes op aan het werk zijn."

Van Lente Groenten en Fruit hebben een klantvriendelijke wintertent voor hun winkel geplaatst. "Er is een in- en uitgang gemaakt met in de tent een looproute. Zo passen er meer mensen tegelijk in de tent op gepast afstand en kunt u ook komende herfst/winter droog en veilig uw nodige vitamines komen halen", aldus Van Lente. Ondernemers die hier ook behoefte aan hebben kunnen contact met de opnemen via info@van-lente.nl.  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven