Aquraat lanceert online cursus 'Voedingswater in de Glastuinbouw'

Het Covid-19 virus houdt veel mensen bezig en veel ondernemers grijpen de kans aan om zichzelf en/of medewerkers bij te scholen. Senior Adviseur watertechnologie Rogier Sterk van Aquraat deelt zijn kennis meestal via seminars, lezingen en ronde tafel gesprekken. Nu dit niet meer mogelijk is, heeft hij samen met zijn collega’s kennis over voedingswater in de Glastuinbouw vertaald naar een online cursus.

De cursus is geschikt voor glastuinbouwbedrijven, maar ook voor tuinbouwleveranciers zoals bijvoorbeeld water technische installateurs. Onderwerpen als het bodemleven, watergeefsysteem, vervuilingsmechanismen, Nul-Lozing en het conditioneren van voedingswater komen aan bod.

Aquraat heeft deze kennisdeling in tien modulen van ongeveer twintig minuten verwerkt en het accent wordt gelegd op de organische kant van het voedingswater. Hierbij is er bijzondere aandacht voor het beheersen van de microbiologie in de watergeefinstallatie en het effect daarvan op het bodemleven.

Na het volgen van deze cursus (+/- 2 dagdelen) heeft de teler volgens de makers 'nieuwe routines voor het verbeteren van de kwaliteit van het voedingswater'. Op deze manier hoopt Aquraat ook in deze tijd een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van water in de Glastuinbouw.

Voor meer informatie: 
Aquraat 
www.aquaraat.nl 
info@aquraat.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven