Gert Mulder neemt afscheid tijdens Lustrum-ALV GroentenFruit Huis

Tholen - De Algemene Ledenvergadering van GroentenFruit Huis was woensdag 29 september tevens de eerste lustrumbijeenkomst en het afscheid van algemeen directeur Gert Mulder. Normaal zou dit voor een heuse drukte zorgen in de Fokker Terminal in Den Haag, maar van normaal is momenteel even geen sprake. Toch waren er een kleine vijftig leden present en was er ook de gelegenheid voor de leden om de bijeenkomst online te volgen, zodat er toch Corona-proof vergaderd kon worden en Gert Mulder een gepast afscheid geboden kon worden.


Sandra Bogaard, Gert Mulder en Rob Banken

Gert kreeg na negen jaar en twee maanden als algemeen directeur van GroentenFruit Huis dan ook alle lof toegewezen over zijn daadkrachtig optreden. In filmpjes spraken diverse mensen uit de branche hun waardering uit over het optreden van Gert, waaronder Deon Joubert met wie hij nauw samenwerkte in het dossier rond Black Spot bij Zuid-Afrikaans citrus. Tijdens het diner schoven de aanwezigen allemaal vijf minuten aan tafel bij Gert Mulder en zijn opvolgster Janine Luten.

Gastspreker was dit keer cabaretier, columnist, televisiepresentator en schrijver Joep van Deudekom. Hij verzorgde de interactieve presentatie 'Hoe word ik beter dan mijn collega's?'. Met inzichten uit wetenschappelijke experimenten laat hij op humoristische wijze zien hoe je beter kunt worden dan je collega's. De daaraan gekoppelde quiz werd gewonnen door Martin de Vries van Greenyard Fresh, die Sandra Bogaard van Fris-Co nipt achter zich liet.


Corne van de Klundert, Eric Brückner en de nieuwe algemeen directeur van GroentenFruit Huis: Janine Luten

Waar Van Deudekom nogal moeite had met de kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse sinaasappelen en het gegeven dat er fruit vanuit overzee naar Nederland verscheept moet worden, legde Kees Rijnhout in een tafelgesprek met Jack Vera (voorheen landbouwraad Zuid-Afrika) nog eens uit waarom de fruitimport noodzakelijk is. "Wij willen de wensen van de consument invullen. Sinaasappelen teel je niet in Nederland. En hoe duurzaam is het om appels het hele jaar te koelen?"

Verder stond de vergadering in het teken van de fusie en verdere integratie van FVV en DPA in GroentenFruit Huis. . In de twee afzonderlijke ALV's van DPA en Frugi Venta Vermogen, voorafgaand aan de ALV van GroentenFruit Huis, werd het definitieve besluit genomen tot een fusie van Frugi Venta Vermogen met GroentenFruit Huis en verdergaande integratie van DPA in GroentenFruit Huis.

In een vraaggesprek van dagvoorzitter Joep van Deudekom met de voorzitters van de drie verenigingen: Cees den Hollander (Frugi Venta Vermogen), Gerard Pronk (DPA) en Kees Wantenaar (GroentenFruit Huis) kwam duidelijk naar voren dat alle partijen het als bijzonder positief ervaren om als één krachtige ketenorganisatie te kunnen opereren. "We hebben de krachten verder gebundeld om een klimaat te krijgen waarin we goed kunnen ondernemen", aldus Gerard Pronk.

Bestuurswisseling 
Tijdens de ALV van GroentenFruit Huis schonk Kees Wantenaar aandacht aan de herkiesbare, aftredende en nieuwe bestuursleden. Eric Bongaerds van Frankort & Koning B.V. en Sandra Bogaard van Fris-Co. Fruit & Vegetables B.V. werden herkozen door de leden van GroentenFruit Huis. Er werd afscheid genomen van Peter van Osch (voormalig directeur Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en omstreken BA) en Willem Dijk van Willem Dijk AGF BV. Kees Wantenaar bedankte beide bestuursleden voor hun inzet en betrokkenheid binnen het bestuur en de vereniging. Jan Oosterom van Telerscoöperatie Oxin Growers U.A. werd door de ALV verwelkomd als nieuw bestuurslid. Er is een vacature voor een nieuw bestuurslid namens de binnenlandse handel.

Een staande ovatie illustreerde de dank en het respect voor Gert Mulder. Als toetje kwam de favoriete muziek van Gert (hardrock) nog voorbij, waarbij Rob Baan als zanger optrad. Voor wie het gemist heeft...hopelijk is er volgend jaar we de gelegenheid om een grotere groep te ontmoeten.

Klik hier voor de fotoreportage

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven