Calsa/FMB neemt handelsactiviteiten Vanco over

Tholen – De Belgische firma Calsa/FMB zal per 1 oktober de handelsactiviteiten overnemen van Vanco. De familie Van Colenberghe van Vanco wil zich met het bedrijf Herve transport en Herve Coldstores meer gaan richten op transport en opslag, waardoor Calsa heeft besloten de handelsactiviteiten in groenten en fruit over te nemen. “We hebben nog maar kort geleden samengezeten met Vanco, maar we zijn snel tot een overeenstemming gekomen”, vertelt Jeroen Buyck van Calsa. “Het akkoord is vorige week getekend en de mensen van Vanco zitten overmorgen bij ons op kantoor.”

“Calsa, FMB en Vanco zijn vrij complementair waardoor de overname voorspoedig verloopt. Tevens merken we dat de werknemers van Vanco dezelfde drive en ideeën hebben als wijzelf, waardoor de werknemers van beide partijen enthousiast zijn. De werknemers van Vanco die zich richten op Frankrijk zullen bij Calsa in Ardooie terecht komen en de werknemer die zich op de Duitse markt focuste, komt bij FMB in Sint-Katelijne-Waver te werken”, zegt Jeroen. “De overname is bijna klaar, maar het was wel een uitdaging, omdat alles zo kortdag was. Doordat we bij Calsa de laatste jaren op structuur hebben gewerkt verloopt alles vlot. Het managementteam Pol Dendauw, mijn zus Charlotte, mijn vader Bernard en ikzelf kunnen goed samenwerken, snel schakelen en snel beslissingen nemen. Dat was tijdens dit snelle overnameproces ook hard nodig.”

De overname van Vanco is de tweede bedrijfsovername van Calsa in twee jaar. Toch is volgens Jeroen de strategie niet groot worden op zich. “We willen niet groeien om te groeien, maar het is wel belangrijk om schaalgrote te houden in de markt en synergiën en samenwerking te zoeken. In beide gevallen pasten de bedrijven bij Calsa en was er een klik. Maar belangrijker dan groei is vooral jezelf relevant houden in de markt, dat is een van de grote uitdagingen voor de toekomst.”, besluit Jeroen.

Voor meer informatie:
Jeroen Buyck
Calsa
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
+32(0) 51 74 73 74
jeroen@calsa.be    
www.calsa.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven