Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard treedt opnieuw toe tot Duitse tuinbouwbrancheorganisatie ZVG

Telerscoöperatie Landgard is per 1 oktober 2020 weer lid van de 'Zentralverband Gartenbau e. V.', de brancheorganisatie voor de Duitse tuinbouw. Dat is het resultaat van uitvoerig overleg tussen de ZVG en Landgard in de afgelopen maanden.

De hertoetreding werd begin september ondertekend in het bijzijn van Jürgen Mertz (voorzitter van de ZVG), Bertram Fleischer (algemeen secretaris van de ZVG), Landgard bestuursleden Dirk Bader en Karl Voges, evenals Bert Schmitz en Willi Andree, de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van commissarissen van Landgard eG.


Van links naar rechts: Karl Voges (bestuur Landgard eG), Jürgen Mertz (voorzitter van de ZVG), Bertram Fleischer (algemeen secretaris van de ZVG), Dirk Bader (bestuur Landgard eG), Willi Andree (plaatsvervangend voorzitter van de Raad van commissarissen van Landgard eG) en Bert Schmitz (voorzitter van de Raad van commissarissen van Landgard eG)

Zichtbare stap van succesvolle toenadering
"De ZVG is een belangrijke aanspreekpartner voor de politiek met betrekking tot alle vragen op het gebied van Duitse tuinbouw, en is daarmee automatisch ook een belangrijke communicatiepartner voor Landgard als grote afzetorganisatie voor bloemen, planten, groenten en fruit met 3.000 leden/bedrijven. Ook in de periode dat wij niet aangesloten waren, zijn we met elkaar in contact gebleven. De hertoetreding is nu de laatste nog ontbrekende formele en naar buiten toe zichtbare stap van een succesvolle toenadering“, aldus ZVG-voorzitter Jürgen Mertz.

De ZVG en Landgard willen samen de complexe en ingrijpende uitwerkingen van de coronapandemie op de bedrijven aanpakken, maar "naast corona vereisen ook onderwerpen zoals bijvoorbeeld de vanaf 2021 geldende CO2-tarifering of de bemestingsverordening in de groenten- en fruitteelt dat de tuinbouw zich duidelijk positioneert tegenover de politiek. Hierbij kunnen de ZVG met zijn nabijheid tot de politiek en Landgard met zijn nabijheid tot de bedrijven elk belangrijke kerncompetenties voor de gehele branche inbrengen“, aldus Bert Schmitz, voorzitter van de Raad van commissarissen van Landgard.

 

Publicatiedatum: