Stijgende aanvoer tomaten doet prijs dalen

Tholen - De middenprijs over week 39 op de VBT-klok kwam voor tomaten net iets uit op meer dan een euro, zowel voor los als tros. Daarmee lag de prijs, zeker voor tros, flink hoger dan in week 38. Wel nam op vrijdag het aanbod flink toe en daalden de prijs aanzienlijk, zowel voor los als tros.

Ook in de andere kasgroentensegmenten dalen de prijzen. De middenprijs voor aubergine leverde ruim dertig eurocent in en kwam uit op 1,29 euro. Eenzelfde daling in prijs was ook op de Spaanse markt zichtbaar, waar de prijs eind vorige week bleef steken op 60 eurocent.

De komkommerprijs nam eveneens met dertig eurocent af en kwam uit op 41 eurocent. Een logische prijsdaling voor wie vandaag naar buiten kijkt en ziet dat de herfst haar intrede heeft gedaan, zo concludeerde Martine Ingels van REO Veiling net voor het weekend al. Ook in Spanje daalden de afgelopen week de prijzen, na een piek aan het eind van week 38.

Paprika is altijd goed voor flinke prijswisselingen, ook in de kleurtjes. Hier leverde geel het meeste op met 1,51 als middenprijs over week 39, terwijl rood inleverde en uitkwam op 0,94 eurocent. Ook groen leverde in, ruim 50 eurocent zelfs, en kwam uit op 1,01 euro.

Stijgende prijzen zien we bij courgettes. Die kwamen aan het eind van week 39 uit op een middenprijs van 33 eurocent. In de wekelijks marktanalyse door LAVA aangeduid als 'normaal' voor de periode van het jaar, waarin de volumes afnemen. Spaanse courgettes doen rond de 50 eurocent.

Bekijk hier alle prijzen over week 39 bij de VBT.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven