Koeltrein van Spanje naar VK voor o.a. Tesco

In september is Transfesa Logistics met een nieuwe koeltreindienst naar het Verenigd Koninkrijk gestart. Tesco, de grootste supermarktketen van het land, is een samenwerkingsverband aangegaan met Transfesa Logistics voor het transport van AGF van Spanje naar het Verenigd Koninkrijk.

In deze eerste fase zullen wekelijks 15 ladingen van de Almussafes treinterminal (Valencia) naar de Barking treinterminal (VK) verzonden worden. Barking terminal wordt geëxploiteerd door DB Cargo (de groep waartoe Transfesa Logistics behoort) en is een strategische locatie in het zuidoosten van het land. Op dit traject passeren de treinwagons de Transfesa-aswisselfaciliteit in Cerbère om door middel van een eenvoudige en snelle bediening de uitwisseling van de assen aan te passen aan het UIC-profiel. Het transport wordt wekelijks en maandelijks herzien en hoeveelheden kunnen naar de wens van de klant worden uitgebreid.

Transfesa Logistics heeft voor de dienst de nieuwe vertrektijd vastgesteld op 20:00 uur. Op deze manier kunnen versproducten op de vertrekdag aangeleverd worden en is de maximale kwaliteit van de producten gegarandeerd. Daarnaast zijn de bijbehorende vergunningen aangevraagd om het gewicht van de te vervoeren vracht op de hogesnelheidslijn in het Verenigd Koninkrijk te verhogen. Het uiteindelijke doel is om de transittijd te maximaliseren en te zorgen voor ruime laadtijden per eenheid.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven