Kruiden uit Sicilië gedroogd bij slechts 4 graden Celsius

“Wij zijn erin geslaagd om kruiden te telen die na de oogst en het verpakken hun geur en smaak behouden. Ze smaken, voelen en ruiken alsof ze net zijn geoogst. We maken hierbij gebruik van speciale technologie”, zegt Luciano Internicola (foto) van het merk Aromathica, dat eigendom is van een non-profitorganisatie in Segesta in het westen van Sicilië.

“Onze kruiden worden geteeld volgens biologische standaarden en vervolgens worden ze gedroogd met de moderne technologieën. Alle kruiden worden geteeld en geoogst op ons eigen land, zodat we de totale controle over de kwaliteit en veiligheid hebben”, zegt Internicola.

“Veel kruiden verliezen hun geur en smaak door verouderde droogprocessen, maar Aromathica slaagt erin om alle eigenschappen van de kruiden te behouden dankzij een exclusief, koud droogsysteem. De kruiden worden veel langer gedroogd op een zeer lage temperatuur, waardoor de consument er lekkere en geurige gerechten mee kan bereiden.”

De koude droging, met temperaturen vanaf slechts 4°C, zorgt ervoor dat de dehydratie van de kruiden op een zo delicaat mogelijke manier plaatsvindt. Het aroma, de kleur en de structuur blijven behouden. Het innovatieve gepatenteerde systeem dat hiervoor wordt gebruikt is het Vaporization Chain System.

Aromathica heeft ongeveer 40.000 zaailingen, waarvan 20.000 oregano, 10.000 rozemarijn, 3.000 munt, 4.000 salie en 3.000 tijm. Voor februari tot maart 2021 zijn er nog eens 15.000 zaailingen bijgeplant op vijf hectare, voornamelijk tijm, salie en munt. Daarnaast is er aangrenzende hectare beschikbaar voor verdere uitbreiding. De productiecapaciteit en de capaciteit van de verpakte kruiden bedraagt 70.000 verpakkingen.

“Onze voorkeur gaat uit naar verpakkingen van 15 en 20 gram (foto hieronder). Momenteel zijn onze kruiden alleen beschikbaar voor de consument, maar we staan open voor samenwerking met de horeca en andere binnen- en buitenlandse instanties die hoge kwaliteitseisen stellen aan kruiden.”

Aromathica is een merk in eigendom van de coöperatie Etica Soc. Coop. Sociale, een non-profitorganisatie die in 2003 is opgericht. Etica heeft als doel om mensen te helpen en te ondersteunen in omstandigheden van ontbering en marginalisatie. In 2014 besloten de oprichtende leden om een project op te starten voor Sicilië en specialiseerden ze zich in de teelt van kruiden.

Voor meer informatie:
Luciano Internicola
AROMATHICA
C.da Pietrarinosa sn
91013 Calatafimi Segesta (TP) – Italië
+39 3939151591
lucianointernicola@aromathica.it
www.aromathica.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven