Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-groothandel Vander Zijpen slachtoffer van computerhacking

Tholen – Vander Zijpen, groothandel in groenten en fruit uit Asse, is het slachtoffer geworden van een computerhacking. Het familiebedrijf werd online aangevallen door de hackers, die als doel het ontvreemden van klantgegevens en offertes hadden.

Een Nederlandse leverancier bracht Vander Zijpen op de hoogte dat ze een mail van een concurrerende groothandel uit Brussel ontvangen hadden voor het opmaken van een prijsofferte. “Het vreemde hieraan was dat deze mail er kwam naar aanleiding van een promo die uitsluitend gericht was aan Vander Zijpen en waar de Brusselse concurrent niet vanop de hoogte kon zijn. Toen we daarna ontdekten dat er verschillende malen werd ingelogd door de concurrerende groothandel, hebben we onmiddellijk contact opgenomen met onze raadsman", vertelt Jitse Van Eester van de firma Vander Zijpen.

“Het Belgisch parket is een strafonderzoek gestart daar er op dergelijke misdrijven zware straffen staan in België. Gezien de ernst van de zaak werd er een onderzoeksrechter aangesteld, dewelke reeds een viertal huiszoekingen heeft laten uitvoeren. Veel meer kunnen we momenteel niet kwijt over de zaak daar het onderzoek nog loopt”, aldus Vander Zijpen.