Investeren in een Pools middenkader

De glastuinbouw kent steeds meer Polen, ook in het management. Vaak kunnen deze leidinggevenden goed uit de voeten met Nederlands als spreektaal, maar is lezen wat lastiger, zien ze bij FreeLaunch Training & Coaching. 

Het bedrijf begeleidt al meer dan 25 jaar directies en middenkader in glastuinbouwbedrijven, met name bij persoonlijke- en teamontwikkeling. In veel bedrijven werken zij met een uniek zelf-assessment instrument: de Birkman-methode. Daarvan is nu ook een Poolstalige versie beschikbaar.

"Omdat de Birkman-methode is gebaseerd op een uitgebreide online vragenlijst was deze minder toegankelijk voor bijvoorbeeld Pools management. Daar is nu een oplossing voor gevonden", aldus Peter Smulders. "De online vragenlijst is nu ook in het Pools (en andere talen) beschikbaar. Ook de rapportage kan, naast het Nederlands, ook in het Pools worden verzorgd. Voor glastuinbouwondernemers biedt dit een kans om te investeren in de kwaliteit van hun (Pools) management."

Wat is de Birkman-methode?
Bij deze methode geeft de deelnemer zélf aan wat zijn voorkeursgedrag is op verschillende eigenschappen die o.a. voor managementfuncties cruciaal zijn.  Maar óók geven deelnemers aan wat zij verwachten van anderen (teamleden, collega’s) op dezelfde punten, vertelt Peter.

"Al deze informatie wordt weergegeven in een duidelijk en helder rapport. En op basis van de resultaten wordt de deelnemer gecoacht hoe hij deze eigenschappen kan inzetten. En wat eventuele valkuilen zijn. En hoe die valkuilen kunnen worden vermeden. Daarnaast geeft uitwisseling van deze gegevens tussen teamleden een nieuwe dimensie aan samenwerking."   

Voor meer informatie:
FreeLaunch
www.freelaunch.nl
info@freelaunch.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven