250ste DryGair luchtontvochtiger voor gerberakwekerij Jac. Oudijk

De 250ste DryGair luchtontvochtiger wordt binnenkort door Royal Brinkman afgeleverd in Moerkapelle. Het betreft een unit uit een serie van totaal 19 stuks. Deze installaties voor luchtontvochtiging (gaan) zorgen voor het verbeteren van het kasklimaat in de gerberateelt bij Jac. Oudijk.

DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas. Er is geen warmteverlies. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 40% op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw.

De 250ste DryGair unit gaat naar Laurens en Dirk-Jan Oudijk in Moerkapelle

Bij Jac. Oudijk is vanaf oktober 2019 ervaring opgedaan met luchtontvochtiging met negen DryGair installaties op 27.000 vierkante meter. “De belangrijkste reden voor de investering in DryGair units is de verbetering van de kwaliteit van onze gerbera’s in combinatie met de energiebesparing. Wij staan bekend om onze goede kwaliteit en dat willen we graag zo houden. Met DryGair units voorkomen wij een hoge luchtvochtigheid in de kas die de veroorzaker is van de schimmelziekte Botrytis. Doordat de luchtvochtigheid altijd op peil blijft, is Botrytis geen probleem meer.”

Per eind oktober 2020 is het hele bedrijf van Jac. Oudijk voorzien van luchtontvochtigingsunits. Er draaien dan totaal 19 DryGair units op zeven hectare gerbera.

Plug & play
Eef Zwinkels, technical productmanager bij Royal Brinkman: “De DryGair units worden bij Jac. Oudijk op frames tussen het gewas geplaatst. De installatie is plug & play. Na het installeren van de units, de montage van de waterafvoer en het koppelen aan de klimaatcomputer is het een kwestie van simpel aanzetten en het draait.”

De oplossing voor luchtvochtigheid
DryGair units zorgen ervoor dat de kaslucht wordt ontvochtigd. Zowel de RV als het absoluut vocht dalen, terwijl het vochtdeficit stijgt. De combinatie van ontvochtigen en circuleren van de kaslucht zorgt voor een uniform klimaat en een actief gewas. DryGair units worden steeds meer toegepast op gerberakwekerijen. Er draaien er al 55 in de gerberateelt. Maar niet alleen in gerbera levert luchtontvochtiging voordelen op. In steeds meer teelten zorgt DryGair voor een stuurbaar kasklimaat en daarmee voor kwaliteitsverbetering van het gewas.


Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
T: +31 (174) 44 61 00
info@brinkman.nl
www.brinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven