Pensionado kweekt supergrote groenten

Gerald Statford heeft een passie voor het kweken van grote groenten en is sinds kort ook een bekende op sociale media. De 71-jarige uit Milton-under-Wychwood (VK) postte in februari vorig jaar zijn eerste foto’s op Twitter op advies van een stel vrienden, als middel om foto's van hun groententuinen te delen.

Gerald in zijn kweektuin met een flink uit de kluitengewassen selderij (Foto: Ladbible.com)

Maar Gerald had geen idee wat er met zijn telefoon gebeurde toen hij in mei foto's van zijn aardappelen deelde. Zijn tweet is nu al meer dan 81.000 keer bekeken. "Ik zette de foto op Twitter en de telefoon werd meteen roodgloeiend. Ik begreep niet echt wat er aan de hand was. Ik belde mijn neefje op, die meer van computers weet dan ik, en hij zei: ‘Opa, je gaat viraal!’... Ik moest hem zelfs vragen wat dat betekende," lacht Gerald.

"Ja, ik heb al veel bijnamen gekregen, ik ben 'The Potato King', 'The Vegetable King', 'Cheers'. Die laatste bijnaam is omdat ik al mijn tweets afsluit met het woord 'cheers'. Ik houd van dat woord, het is een ‘happy’ woord. Het stuurt een positieve, blijde boodschap."

Maar je verdient geen bijnaam als The Vegetable King zonder dat je een of andere serieuze veggie kweekt. En Gerald heeft dat ook echt gedaan. Onder de grootste hits zijn een pompoen van 69 kilo, een courgette van ruim 22 kilo en een komkommer van bijna 79 cm. Gerald teelt momenteel ook een tromboncino, een komkommerachtige pompoenvariëteit, die een omtrek heeft van 40,6 cm en 129,5 cm lang is.

Bron: Ladbible.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven