Spaans seizoen losgebarsten bij Wilko Fruit

"Markthandelaren en winkeliers hebben nog nooit zo goed gedraaid als het afgelopen half jaar"

Tholen - Het Spaanse seizoen is volop losgebarsten bij Wilko Fruit in Breda. "De Corona-crisis is natuurlijk vreselijk, maar op onze handel heeft het wel positieve effecten gehad", constateert Wilko van der Zwaard. "Zo hebben veel markthandelaren en winkeliers nog nooit zo goed gedraaid als het afgelopen half jaar. Bovendien zien we echt een gezonde omslag dat mensen bewuster met groenten en fruit omgaan. Iedereen zoekt het daarom meer in het kwaliteitssegment en is bereid om daar ook voor te betalen. Marktjongens die anders op prijs kochten, willen nu de beste handel hebben!"

"Het mooie weer voor eind september stimuleert de consumptie zeker, want we verkopen genoeg handel. Zo zitten we nu in het staartje van het steenfruitseizoen en dat loopt nog goed door. Tot 10 oktober hebben we nog goede nectarines en perziken beschikbaar. Ook de afzet van Braziliaanse meloenen gaat goed. Het Peruaanse en Zuid-Afrikaanse mandarijnenseizoen zit er alweer nagenoeg op en we hebben alweer twee weken Spaanse Iwasaki-mandarijnen onder Gaudias en aan het einde van de week laden we alweer de eerste Okitsu-mandarijnen", vertelt Wilko. "Ook de eerste Spaanse kaki's zijn alweer gearriveerd en zo komt er wat meer leven in de brouwerij."

"Ons voordeel is dat we een heel breed pakket aan kunnen bieden. Naast de gangbare producten zitten we nu bijvoorbeeld volop in de Spaanse granaatappelen. We werken nu met het populaire soort Valenciana en vrijdag krijgen we ook het ras Mollar binnen, wat als het best beschikbare ras op de markt wordt gezien", aldus de importeur. "Met producten als Osteen-mango's en cherimoya's maken we het Spaanse fruitpakket compleet. Ook hebben we een nieuwe lijn Spaanse pompoenen onder ons Gaudias-merk in glimmende dozen en ook deze voorzien in een behoefte."


Gaudias, fruits for pleasure 

"Al met al is er sprake van een hele gezonde markt. Veel Hollandse producten zijn eerder afgelopen, waardoor er sneller naar de aansluiting vanuit Spanje wordt gezocht. Doordat het Spaanse meloenenseizoen eerder afgelopen was, heeft men eerder paprika's geplant, maar ook het ijsbergslaseizoen zal eerder opstarten", vertelt Wilko. "Ook het Spaanse groenteseizoen is alweer even opgestart. Gele paprika's zijn er even te veel van en zijn laag in prijs, maar de courgetteprijs is op niveau en de komkommers en aubergines zijn duur."

"Voordeel dit jaar is dat de prijzen van veel producten goed zijn. Zo zijn aardbeien het hele seizoen redelijk aan de prijs geweest, net als sinaasappelen en mandarijnen. Hierdoor wennen mensen eraan dat alles zijn prijs heeft. Als de markt de hele tijd maar goedkoop is, krijg je de prijs amper omhoog. Nu zijn mensen eraan gewend. Men zoekt naar een kwalitatief beter product en is ook bereid om daar wat meer voor te betalen. Al met al een hele goede ontwikkeling!"

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilko Fruit
Heilaar-Noordweg 14
4841 ZZ Prinsenbeek
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven