Wholesum Harvest, Arizona

Amerikaanse bioteler geruimd na ontdekking ToBRV

Het biologische teeltbedrijf Wholesum Harvest is momenteel bezig met het vernietigen van alle planten in haar kassen nadat deze besmet bleken te zijn met het virus ToBRV (Tomato Brown Rugose Fruit Virus). De tomatenplanten in de kas in Amado (Arizona) werden uit Mexico geïmporteerd. ToBRV kan leiden tot grote verliezen en het vernietigen van de planten en ontsmetten van de kassen zijn de enige manier om van het virus af te komen. ToBRV kan zich snel naar andere tomatenteeltgebieden verspreiden omdat het overgebracht kan worden via besmette gereedschappen, kleding of handen. Het virus komt voor bij tomaten, paprika's en aubergines. 

"ToBRV is een virus dat de kwaliteit en het productiepotentieel van tomaten en andere gewassen aantast," zegt Ricardo Crisantes, commercieel directeur bij Wholesum Harvest. "We hebben het virus vroeg vastgesteld en nog maar een klein deel van het areaal was aangetast, waarvan geen enkel perceel in productie was. Het virus is onschadelijk voor de mens, er zijn geen besmette producten op de markt gebracht."

"We willen belanghebbenden geruststellen. Het team van Wholesum Farms Arizona heeft nauw samengewerkt met de verantwoordelijke autoriteiten om verspreiding van het virus te voorkomen en het volgens de aangewezen methoden te bestrijden. We hopen onze productie binnen acht weken te kunnen hervatten," aldus Crisantes.  

Voor meer informatie:
Joanna Jaramillo
Wholesum Harvest
Tel: 520-394-7329
joannaj@wh.farm
www.wh.farm


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven