Draagbare spectrometer helpt bij upgraden belichting

“We willen ons systeem integreren met apparatuur die telers al hebben. Er zijn veel mensen die in de tuinbouw werken, dus een teler moet wel met bijvoorbeeld verlichtingsbedrijven en universiteiten samenwerken. Zij geven recepten en aanbevelingen en wij brengen de technologie met ons mee. We willen er zeker van zijn dat je het licht krijgt dat je nodig hebt, voor de juiste plant", zegt het team van Ocean Insight.

Dit is een bedrijf dat spectrometers produceert. Het bedrijf begon met Wave Illumination om zich meer te richten op tuinbouwtoepassingen. 

Spectrometer
Er zijn twee soorten mensen die de producten gebruiken, telers en verlichtingsbedrijven in de tuinbouwsector, zoals Signify, GE Current, Osram Fluence en Hortilux. Zij investeren veel in ledverlichtingssystemen voor de tuinbouw. Sommige systemen zijn regelbaar, andere hebben een uniek lichtrecept. "Telers hebben vaak oudere technologie en willen upgraden naar ledverlichting. Wij bieden Wave Go: een draagbare spectrometer."

Kasmateriaal blokkeert een deel van het natuurlijke zonlicht, dat ook gemeten kan worden.

App
Sommige mensen houden er ook van om natuurlijk en kunstmatig licht te mengen, om zo het energieverbruik in balans te brengen met de juiste hoeveelheid licht voor het gewas. Deze speciale sensor maakt via Bluetooth en een app verbinding met een mobiele telefoon, en is verbonden met een interface in de cloud. Daar kun je de metingen zien, weergeven en opnemen.

Een database van een universiteit is ingebouwd in de app, en laat je de gewassen die je kweekt kiezen. Dit laat zien of je het juiste lichtrecept hebt. "Mensen willen een breed spectrum, zoals zonlicht, maar ook bepaalde pieken zoals zonlicht heeft."

Het doel van de app/oplossing is om lichtsystemen te kunnen zien en vergelijken, en deze aan te passen aan het stadium waarin de plant zich bevindt. Als de planten net ontkiemen, blokkeert niets ze, zodat ze niet zoveel licht nodig hebben. Maar naarmate de plant groeit en meer bladeren en andere dingen het licht blokkeren, hebben ze meer nodig. 

Besturingssystemen
Veel telers hebben computergestuurde systemen, die veel verschillende dingen detecteren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, de bodemgesteldheid en licht. Het bedrijf werkt aan een manier om deze gegevens te rapporteren in de cloud maar ook in de computersystemen van de telers, zodat ze alle gegevens naast elkaar kunnen zien. "We willen integreren met andere platformen."

Voor meer informatie:
Ocean Insight
www.oceaninsight.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven