Banken investeren 200 miljoen in Marokkaanse teelt

De Europese Investeringsbank (EIB) en de Marokkaanse bank Crédit Agricole du Maroc (CAM) hebben een financieringsovereenkomst van €200 miljoen ondertekend om Marokkaanse bedrijven uit de bio- en landbouwsector te ondersteunen. Het financieringsplan valt binnen de Marokkaanse landbouwontwikkelingsstrategie "Green Génération 2020-2030", die tot doel heeft het landbouw-BBP en de export van landbouwproducten in het volgende decennium te verdubbelen en 350.000 banen te creëren.

Volgens een gezamenlijke verklaring van de twee bankinstellingen zal de EIB de Marokkaanse bank ook aanvullende middelen ter beschikking stellen voor technische bijstand bij het digitaliseren van de waardeketenprocessen.

Het akkoord werd ondertekend door Emma Navarro, vicevoorzitster van EIB, en Tariq Sijilmassi, voorzitter van CAM, in aanwezigheid van de Marokkaanse minister van Landbouw, Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, Aziz Akhannouch.

De landbouw, de belangrijkste motor van de Marokkaanse economie, draagt voor minstens 14% bij aan het BBP en is de grootste werkgever in het Maghreb-land.

Bron: agrodiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven