Infarm ontvangt 170 miljoen dollar van investeerders tijdens coronapandemie

Het Duitse Infarm, 's werelds snelst groeiende netwerk voor stadstuinbouw, zal 170 miljoen dollar (ruim 143,2 mln euro) ontvangen in de eerste investeringsronde van de Serie C, onder leiding van LGT Lightstone.

Andere investeerders zijn Hanaco, Bonnier, Haniel en Latitude en de bestaande Infarm-investeerders Atomico, TriplePoint Capital, Mons Capital en Astanor Ventures. De definitieve afsluiting van de ronde zal naar verwachting 200 miljoen dollar (168,5 mln euro) bedragen.

Het ‘verse’ kapitaal, een mix van eigen en vreemd vermogen, brengt Infarm's totale financiering op meer dan 300 miljoen dollar (252,9 mln euro). De nieuwe investering onderstreept volgens Infarm de vraag van handelaren en consumenten naar hun 'innovatieve benadering van de teelt van verse, duurzame en lokale levensmiddelen, vooral in het licht van de pandemie van dit jaar.'

Tegen 2025 zal Infarm's vertical farming netwerk naar verwachting meer dan 500.000 vierkante meter beslaan, waardoor het bedrijf het grootste modulaire gedistribueerde tuinbouwnetwerk ter wereld is, gericht op het helpen van steden om zelfvoorzienend te worden op het gebied van voedselproductie.

Infarm Hub (foto: DiePhotodesigner.de)

Integratie van geavanceerde techniek, software en tuinbouwtechnologie
De investering zal worden gebruikt om het wereldwijde agrarische netwerk van Infarm regionaal en lokaal verder uit te breiden en ook om de ontwikkeling van een nieuwe generatie vertical farms, die via de cloud met elkaar verbonden zijn, af te ronden. Verwacht wordt dat de volgende generatie van tuinbouwbedrijven maar liefst één hectare tuinbouwgrond zal opleveren en de diversiteit aan producten die momenteel beschikbaar zijn door middel van vertical farming zal uitbreiden. De integratie van geavanceerde techniek, software en tuinbouwtechnologie zal deze teeltbedrijven in staat stellen om arbeid, land, water, energie en transportkilometers te besparen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem.

Erez Galonska, medeoprichter en directeur van Infarm: "De coronaviruspandemie heeft de urgentie van de uitdagingen in de tuinbouw en het milieu wereldwijd in de schijnwerpers gezet. Bij Infarm geloven we dat er een betere en gezondere manier is om onze steden te voeden: een betere toegang tot verse, zuivere, duurzame producten die zo dicht mogelijk bij de consument worden geteeld.

Aangezien we onze tuinbouwactiviteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië opschalen tot 500.000 vierkante meter in 2025, zal de huidige investering ons netwerk helpen een grotere impact te hebben op wereldschaal, waardoor duizenden hectaren land en miljoenen liters water worden bespaard en uiteindelijk de manier waarop mensen groeien, eten en denken over voedsel wordt veranderd."

Nieuwe samenwerkingsverbanden
Alleen al in de afgelopen twaalf maanden is Infarm nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan met 's werelds grootste retailers, waaronder Albert Heijn (Nederland), Aldi Süd (Duitsland), COOP/Irma (Denemarken), Empire Company Ltd (Sobeys, Safeway, Thrifty Foods - Canada), Kinokuniya (Japan), Kroger (VS), Marks & Spencer (Groot-Brittannië) en Selfridges (Groot-Brittannië) en heeft daarmee de uitbreiding van de markt buiten Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland naar Groot-Brittannië, de VS, Canada, Denemarken, Nederland en Japan bevorderd.

Met activiteiten in tien landen en 30 steden over de hele wereld, oogst Infarm meer dan 500.000 planten per maand en de trend is stijgend. Infarm heeft 99,5% minder ruimte nodig dan de vollegrondsteelt, 95% minder water, 90% minder transportroutes en geen chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vandaag de dag is 90% van de elektriciteit die in het gehele Infarm-netwerk wordt verbruikt, afkomstig van hernieuwbare energiebronnen en het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om volgend jaar een emissievrije voedselproductie te realiseren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven