Bayer gaat in Mexico twee nieuwe ToBRFV-resistente tomatenrassen testen

De vondsten in meerdere landen van het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) hebben Bayer ertoe aangezet nieuwe tomatenrassen te ontwikkelen die resistent zijn tegen deze ziekte. Na de onderzoeksfase heeft het bedrijf aangekondigd eind deze maand in Mexico de testfase in te zetten vooraleer van start te gaan met de grootschalige lancering van twee Roma-tomatenrassen die een intermediaire resistentie (IR) hebben tegen ToBRFV. De rassen komen in het voorjaar van 2021 in Mexico op de markt, later gevolgd door andere landen.

Het type IR van deze rassen is algemeen bekend als de 'asymptomatische drager', waarbij het gewas, ondanks de aanwezigheid van virusdeeltjes, weinig of geen virussymptomen vertoont op het blad en/of de vrucht.

Het ToBRFV-resistentieprogramma vormt een aanvulling op het SHIELD-programma van het bedrijf, een alomvattende benadering om elk seizoen opnieuw zuiver zaad te leveren aan telers over de hele wereld. Al meer dan 10 jaar ligt de focus van SHIELD op de preventie, detectie en eliminatie van ziekteverwekkers. Bayer maakt daarvoor gebruik van eigen productie- en verwerkingslocaties, maar ook van die van derden voor de merken Seminis en De Ruiter.

Voor meer informatie:
Bayer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven