Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy De Meyer, Demargro

“Coronacrisis heeft positief effect op de aardbeienverkoop dit jaar”

Tholen – Een rustige zomerperiode hebben ze bij Demargro in Ardooie niet gehad. “Het is de afgelopen tijd erg druk geweest. Eigenlijk beter dan verwacht”, vertelt Guy De Meyer van Demargro. “Toen het coronavirus uitbrak, waren we bang dat het voor ons veel problemen zou geven, maar al bij al is het flink meegevallen en hebben we flink wat handel kunnen doen. Tijdens de lockdown namen de horecagroothandels flink wat minder af, maar toen de restaurants weer opengingen, hebben ze die achterstand toch kunnen inhalen. Ook merkten we dat de mensen meer tijd hadden om zelf te koken, waardoor er meer vraag was naar luxe en speciale producten.”

“Aardbeien hebben het heel goed gedaan en verkopen nog steeds goed. Ik schat dat we tot nu toe zo’n 20 procent meer aardbeien hebben verkocht dan vorig jaar. Ondanks dat de prijzen dit jaar relatief hoog waren. Ook op dit moment zijn aardbeien best duur en betaal je rond de 6 euro per kilo, maar ondanks de hoge prijzen is er nog steeds veel vraag uit alle delen van Europa”, aldus Guy. “Ook kasgroenten hebben we veel verkocht. Helaas lagen de prijzen voor tomaten het hele seizoen op een vrij laag niveau. Sinds een week zijn de prijzen aan het stijgen, hopelijk kan de producent dan ook nog wat verdienen.”

September is de maand dat de eerste winterproducten eraan komen. “Prei begint stilaan op de markt te komen en verkoop goed. Er gaat momenteel veel prei naar Spanje, omdat de Spaanse prei wat te licht is uitgevallen. Ook andere Europese landen zijn goed aan de markt voor prei. Maar ook naar de eerste kolen is er vraag, alle producten lopen op dit moment vlot ondanks de warme nazomerdagen. Bovendien is het hardfruitseizoen ook weer begonnen. Sinds de start zijn de peren relatief duur geweest, maar de prijzen zijn inmiddels wat gezakt. In het begin van het seizoen probeert iedereen de prijzen relatief hoog te houden, maar dan komt er toch wat druk op de markt en dalen de prijzen. De verkoop loopt wel een stuk beter sinds de perenprijzen wat gezakt zijn”, besluit De Meyer.

Voor meer informatie:
Guy De Meyer
Demargro
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie
+32 (0)51 74 70 75
guy.de.meyer@demargro.be          
www.demargro.be