Ridder introduceert HortOS : Grip op grootschalige tuinbouwbedrijven

Met HortOS introduceert Ridder een online platform om tuinbouwondernemers te helpen bij belangrijke trends en ontwikkelingen op het gebied van schaalvergroting, kennistekort en digitalisering. Samenwerking speelt hierin een belangrijke rol: binnen de eigen organisatie maar ook door de hele keten heen. “Middels samenwerkingen en het ontsluiten en delen van de juiste informatie willen we ondernemers nog meer controle bieden. Dit moet het runnen van grootschalige tuinbouwbedrijven meer resultaat gedreven maken.”

Ridder HortOS biedt tuinbouwbedrijven een centrale omgeving om samen aan doelen te werken. Het ontsluit niet alleen financiële en operationele data uit meerdere teelten, kassen en locaties, maar vertaalt deze tevens naar onderbouwde informatie en heldere inzichten om zelf of volledig automatisch de juiste beslissingen te nemen. Of het nu gaat om operationele processen in de kas of strategische beslissingen voor de lange termijn; met HortOS werkt de hele organisatie samen aan groei en rendement.

Open platform
HortOS is een platform waarbinnen de eerste intelligente modules van Ridder vanaf vandaag beschikbaar zijn. Maar HortOS zal ook plaats bieden voor samenwerking en koppeling met andere partijen. De introductie van HortOS is dan ook het resultaat van Ridder’s visie op de autonome kas. Als toeleverancier van een totale systeemoplossing wil Ridder een leidende rol gaan spelen bij de totstandkoming van deze volledig geautomatiseerde en intelligente teeltomgeving. “We zijn ons er echter terdege van bewust dat gezamenlijke innovatie een belangrijke rol kan spelen bij het bereiken van een vooruitgang in het autonome ecosysteem van kassen. Om die reden is Ridder HortOS dan ook ontworpen als een open platform voor creatieve samenwerkingsverbanden die zijn gericht op een meer duurzame, autonome en winstgevende toekomst voor de tuinbouw”, aldus Sjaak Bakker, managing director bij Ridder Growing Solutions.

Eerste modules beschikbaar
Ridder opent met HortOS dus de deur naar nieuwe kennis, inzichten en digitale diensten en services die ondernemers ondersteunen bij het realiseren van succesvolle tuinbouwprojecten. “De introductie van HortOS gaat gepaard met de lancering van een eerste twee modules. De strategische Manager Module biedt eigenaren en investeerders van grootschalige tuinbouwbedrijven inzicht en controle over de meest actuele financiële prestaties op organisatie-, locatie-, kas- en gewasniveau. De meer teeltgerichte Grower Module biedt kwekers en teeltmanagers inzicht in de voortgang van de verschillende locaties, kassen en gewassen en hoe deze geoptimaliseerd kan worden. Het verwerkt de belangrijkste data uit de kas in een meer geaggregeerd overzicht waarin de nadruk ligt op samenwerken en het bewaken van rendement.”

Samenwerken aan groei
Een belangrijke focus van HortOS ligt het verbeteren van resultaten middels een brede samenwerking en het ontsluiten van de juiste data en informatie. “In HortOS zetten we data uit de organisatie om in de juiste context. Dit maakt voortgang inzichtelijk, bewaakt doelen en stuurt waar nodig bij. Hierdoor kunnen de diverse lagen binnen het bedrijf samen werken in een gemeenschappelijke taal. Of het nu telers, teeltmanagers, afdelingshoofden of eigenaren en managers op directieniveau betreft; in Ridder HortOS werkt iedereen met elkaar aan groei en rendement.”

Voor meer informatie: www.ridder.com/hortos


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven