Intense hitte van juli doet tomatenoogst in Extremadura met 20% dalen

De Vereniging van Landbouwcoöperaties van Extremadura (Acopaex) verwacht dat de tomatenoogst in de Spaanse regio dit seizoen 20% lager zal uitvallen dan aanvankelijk vastgelegd in de contracten. De daling is een gevolg van de intense hitte die vooral in de maand juli hard toesloeg. De voorzitter van Acopaex, Domingo Fernández, kondigt aan dat van de 2,1 miljoen ton waarvoor contracten zijn afgesloten ongeveer een half miljoen minder zal kunnen worden geleverd.

Na enkele goede jaren vallen de volumes dit jaar tegen, niet alleen in Extremadura, maar ook in andere teeltgebieden zoals Andalusië, Portugal of Italië. De situatie baart de telers zorgen, omdat ze na jaren van nipte prijzen nu voor een echt probleem komen te staan, aangezien ze gewoonweg niet genoeg tomaten hebben.

De huidige oogst zal dit jaar ook 20% lager liggen dan vorig jaar, toen er met de volumes wel aan de contracten kon worden voldaan. "Deze situatie is al jaren niet meer voorgekomen. Je kan wel eens 2, 3 of 5% onder de contractcijfers uitkomen, maar 20% minder is echt wel heel veel", merkt Fernández op.

Bron: hoy.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven