Ideal Tutor van SIA Sicilia Group helpt tijd en kosten te besparen

Het kan erg kostbaar zijn om adequate snufjes in een kas te installeren. Overal draden en touwen en de tijd die de medewerkers hierin steken gaat ten kosten van de andere activiteiten in het bedrijf. Het Italiaanse bedrijf Sia Sicilia Group heeft er iets op gevonden: Ideal Tutor.

Alessandro Avarino, directeur van SIA Sicilia Group, dat patent heeft op het efficiënte tutorsysteem in kassen.

Dankzij het gepatenteerde systeem van SIA Sicilia Group kan er veel tijd worden bespaard, omdat het binden van de planten wordt vergemakkelijkt. Het systeem maakt het ook mogelijk om aan het einde van de cyclus een snelle bewerking uit te voeren voor het opruimen van de vegetatie. 

Aan de bovenkant is de bevestiging van de Ideal Tutor door middel van haken te zien.

Het gaat om de gepatenteerde Ideal Tutor, waar telers veel interesse voor hebben, omdat het systeem tijd- en kostenbesparend is. Het succes van deze uitvinding heeft inmiddels de Italiaanse landsgrens overschreden en de vraag uit een aantal Europese landen stijgt. 

Salvatore Licitra, agronoom bij telersorganisatie OP Albani. Hij gebruikt het systeem bij zijn eigen bedrijven. In de video hieronder legt Licitra de voordelen van het systeem uit.

Tijdens de lockdown hadden veel telers te maken met een gebrek aan mankracht, waardoor de effectiviteit van het systeem duidelijk werd. De telers konden ook de technische degelijkheid van het systeem verifiëren. Ze zagen dat de juiste binding van de planten werd gegarandeerd en dat dit het aantal manuren aanzienlijk verminderde. Een ander pluspunt van Ideal Tutor is dat het de omstandigheden van de medewerkers verbetert, omdat ze niet meer urenlang in een fysiek zware houding hoeven te werken. 

De ondersteuning van de planten die in kassen worden gekweekt, komt in veel gevallen van een enkele binding van neergaande nylondraden. Dit is nodig om een regelmatige ontwikkeling van de plant te garanderen, maar dit vereist veel mankracht en de kosten zijn aanzienlijk. Daarnaast vereist deze manier ook verdere stabilisatie-interventies die herhaaldelijk moeten worden uitgevoerd.

De Ideal Tutor in de installatiefase

Ideal Tutor bestaat uit draden van polyethyleen die worden gebruikt voor het binden van hoofdteeltgewassen voor bijvoorbeeld tomaten, aubergines en paprika's. Het systeem is zeer veelzijdig en er zijn verschillende oplossingen mogelijk met betrekking tot de lengte van de draden, de afstand van de draad ten opzichte van de afstand van het systeem etc.

Het systeem biedt de gebruiker ook een ruime keuze aan enkelvoudige of meervoudige haken. Ideal Tutor wordt geleverd in verpakte haspels waarmee vooraf de totale hoogte en onderlinge afstand tussen de verticale draden kunnen worden bepaald. Voor het in gebruik stellen zijn slechts twee werknemers nodig.

Om in te spelen op de verdere behoeften van de gewassen, wordt het Ideal Tutor Dinamico-systeem aan het assortiment toegevoegd. Het is in feite hetzelfde als het andere systeem, maar met een modulair systeem zodat er kleine sneden kunnen worden gemaakt in de structuur om het gewas tot de gewenste hoogte te laten zakken (30-60 cm per module). Deze bewerking kan meerdere keren worden uitgevoerd om het gewas sneller te laten groeien. Op deze manier kan de levensduur van een gewas worden verlengd zonder dat de teler te maken krijgt met kosten voor herplanting.

Voor meer informatie:
Alessandro Avarino
SIA Sicilia Group
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - Italië
+39 3345837641
siasiciliagroupsrl@gmail.com
www.siagroupsrl.it    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven